Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău mai are un mic “hop” până la semifinalele Cupei României


După ce în tur a câştigat cu 3 – 1, campioana României mai are nevoie doar de două seturi pentru a se califica în final-four-ul Cupei României, unde poate ajunge pentru a şaptea oară la rând


Miercuri, ora 18.00, Sala Sporturilor din Dej:

Unirea Dej – CS Volei Municipal Zalău

În orice sport, dar mai ales în volei, Cupa României este cel mai scurt drum pentru câştigarea unui trofeu şi pentru calificarea într-o cupă europeană.

Ani la rând şi Volei Municipal Zalău a pus accent pe această întrecere, pe care a câştigat-o de trei ori în ultimele şase sezoane, iar de două ori a fost învinsă în finală. De fapt, gruparea de sub Meseş este nelipsită din final-four-ul Cupei României, acolo unde în acest sezon poate ajunge pentru a şaptea oară la rând.

Pentru a reuşi acest lucru, elevii lui Marian Constantin par a avea de îndeplinit o simplă formalitate înaintea returului cu Unirea Dej, asta deoarece în tur, campioana a câştigat pe teren propriu cu 3 – 1. În campionat, Unirea Dej vine după două înfrângeri şi ocupă locul 8 cu 13 puncte acumulate în 12 jocuri, însă, gruparea de pe Someş este un adversar incomod, care în meciul tur de la Zalău reuşit să “fure” un punct campioanei. Tocmai de aceea, Adrian Feher şi colegii săi trebuie să trateze cu maximă seriozitate acest joc, având în vedere că Volei Municipal Zalău are şi un obiectiv de îndeplinit în această competiţie, care este accederea în finală.

Dacă în sezonul trecut semifinalele s-au jucat în sistemul “tur-retur” şi doar finala a avut loc pe teren neutru, în acest an Federaţia Română de Volei a decis să revină la final-four. Acesta va avea loc în perioada 5 – 6 mai, adică după terminarea campionatului.

Prima echipă calificată în penultimul act este Arcada Galaţi, Volei Municipal Zalău, SCMU Craiova şi Tricolorul Ploieşti fiind celelalte echipe favorite să ajungă în final-four, având în vedere că înaintea partidelor retur de miercuri pornesc cu avantajul unor victorii de 3 puncte după meciurile din tur.

105 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1