Connect with us

ATLETISM

Laureații anului 2017 la CSS Zalău. CLASAMENT COMPLET


Topul de la Clubul Sportiv Școlar este dominat de luptători, dar primul loc este ocupat de voleibalistul Paul Șomoi, cel care în acest an a devenit campion național cu CS Volei Municipal. Între nominalizați se mai află handbaliste, voleibaliști, atleți și fotbaliști. Toţi sportivii nominalizaţi vor fi premiaţi într-o gală programată miercuri după-amiază, la Pensiunea “La Vasile”


La fel ca şi anul trecut, în clasamentul celor mai buni sportivi de la Clubul Sportiv Şcolar din Zalău, în frunte se află un voleibalist. Dacă – în anul 2016 –  Rareş Bălean ocupa primul loc în acest top, Paul Şomoi este acum number one în acest clasament întocmit pe baza rezultatelor realizate de-a lungul anului.

Deşi are doar 19 ani, Paul Şomoi (n. 14 Iulie 1998) a făcut cunoştinţă cu voleiul mare încă de când era un copil, deoarece voleibalistul de la CSS Zalău a fost inclus în lotul formaţiei Volei Club Zalău când avea doar 17 ani. Timp de un an, el a evoluat în Divizia A2 sub comanda lui Gabriel Terheş.

În vara anului 2016, Şomoi a fost transferat de CS Volei Municipal, cu care în acest an a reuşit să îşi transforme visul în realitate, devenind campion al României!

Totodată, Şomoi a debutat şi în cupele europene, fiind titular în acel meciul de cântec din Bosnia cu echipa MOK Jedinstvo Brcko. Sigur, el nu prea poate juca deocamdată la campioană, însă experienţa acumulată în această perioadă, alături de jucători de mare valoare, nu face decât să îi deschidă orizonturile pentru o carieră de succes la fileu.

Luptătorii domină clasamentul

Revenind la clasamentul de la CSS Zalău, să spunem că podiumul este completat doar de luptători. Astfel, pe locul 2 a fost desemnat o… echipă, este vorba despre echipa de cadeţi, care în acest an  a cucerit medalia de bronz la Campionatul Naţional de la Zalău.

Să vedem care este şi componenţa lotului condus de profesorul Gheorghe Panc, aşadar: Alexandru Cardoş, Paul Oros, Mihai Ghicean, Alexandru Pop, Dan Iepure, Răzvan Bojan, Vasile Moldovan, George Orţan, Marius Pop, Cristian Trif, Simion Pop şi Sergiu Pop.

Interesant de spus că Sergiu Pop ocupă şi poziţia a treia a podiumului, deoarece elevul lui Gheorghe Panc a mai reuşit încă o medalie, “argint” la Campionatul Naţional Şcolar. De fapt, topul este dominat de sportivi de la secţia de lupte libere, acolo unde munca tânărului profesor – Gheorghe Panc – începe să îşi arate roadele!

Astfel, dintre cei 24 de sportivi care au intrat în clasament, numai puţin de 17 luptători, dar 12 dintre ei au alcătuit echipa de cadeţi care a cucerit “bronzul” de la Naţionale!

Oliviu Truţă şi Ştefania Mocuţ, speranţele handbalului juvenil

În top ce află şi două handbaliste, este vorba despre Livia Truţă, cea care este liderul generaţiei 1999. Talentatul inter a făcut pregătire şi cu HC Zalău, iar în acest an a fost împrumutată o perioadă la CS Marta Baia Mare, formaţie cu care a ajuns la turneul final al Campionatului Naţional.

Tot de pe semicerc vine şi Ştefania Mocuţ, cea care în acest a ajuns la Centrul Naţional de Excelenţă de la Braşov, după ce handbalista originară din comuna Hereclean  a fost remarcată de Mihaela Tivadar – fosta internaţională, cea care actualmente lucrează la centrul de sub Tâmpa.

Flaviu Bălean, pe urmele fratelui

Exceptându-l pe Paul Şomoi, în top mai regăsim un voleibalist, este vorba despre Flaviu Bălean – adică fratele mai mic al mai cunoscutului Rareş Bălean. La 17 ani, Bălean jr. evoluează la CSS Zalău, dar şi la în liga secundă, echipa Volei Club Zalău.

Locul nouă este împărţit de două atlete, este vorba despre Iulia Oneş şi Molnar Zsanett, care au avut o prestaţie meritorie la Campionatul Naţional de cros la cadeţi.

În fine, clasamentul este închis de doi sportivi de la secţia de fotbal, este vorba de Mihai Sabău şi Petrişor Oprea, pregătiţi de profesorii Călin Pop şi Florin Vâlcelean.

Să spunem că cei mai buni sportivi de la CSS Zalău vor şi premiaţi într-un cadru oficial, într-o gală ce se va organiza miercrui, de la ora 17.00, la Pensiunea “La Vasile”.

 


Clasamentul celor mai buni sportivi de la CSS Zalău în anul 2017:

  1. Paul Şomoi (volei) – prof. Dorian Faur

– campion naţional cu CS Volei Municipal Zalău (dublă legitimare)

  1. Echipa de cadeţi (lupte libere) – prof. Gheorghe Panc: Alexandru Cardoş, Paul Oros, Mihai Ghicean, Alexandru Pop, Dan Iepure, Răzvan Bojan, Vasile Moldovan, George Orţan, Marius Pop, Cristian Trif, Simion Pop şi Sergiu Pop

– medalie de bronz la Campionatul Naţional

  1. Sergiu Pop (lupte libere) – prof. Gheorghe Panc

– medalie de bronz la Campionatul Naţional – echipe

– medalie de argint la Campionatul Naţional Şcolar

  1. Olivia Truţă (handbal) – prof. Gabriela Muntean

– locul 4 la Campionatul Naţional de junioare I (dublă legitimare)

  1. Emanuela Lazăr (lupte libere) – prof. Gheorghe Panc

– medalie de bronz la Campionatul Naţional Şcolar

             Flaviu Bălean (volei)                       – prof. Dorian Faur
– locul 2 la al doilea turneu de calificare pentru turneul final de la Campionatul Naţional de juniori II

  1. George Orţan (lupte libere) – prof. Gheorghe Panc

– medalie de argint la Campionatul Naţional de copii I-II

– medalie de bronz la Campionatul Naţional – echipe

   Paul Purcăraş (lupte libere)     – prof. Gheorghe Panc

– medalie de argint la Campionatul Naţional de copii I-II

  1. Vlad Sîrca (lupte libere) – prof. Gheorghe Panc

– medalie de bronz la Campionatul Naţional de copii I-II

            Denisa Paşcalău (lupte libere) – prof. Gheorghe Panc

– medalie de bronz la Campionatul Naţional de copii I-II

  1. Ştefania Mocuţ (handbal) – prof. Gabriela Muntean

– componentă a lotului naţional de junioare

– componentă la Centrul Naţional de Excelenţă Braşov

  1. Iulia Oneş (atletism) – prof. Nelian Ianchiş

– locul XI la Campionatul Naţional de cros la cadeţi

           Molnar Zsanett (atletism)        – prof. Nelian Ianchiş

– locul XII la Campionatul Naţional de cros la cadeţi

  1. Mihai Sabău (fotbal) – prof. Călin Pop şi Florin Vâlcelean

              Petrişor Oprea (fotbal) – prof. Călin Pop şi Florin Vâlcelean

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ATLETISM