Connect with us

ATLETISM

Argint european pentru Paula Todoran


Sportiva pregătită de Mirel Seişanu la CSM Zalău a reuşit o performanţă uriaşă la Campionatul European de Cros din Slovacia, urcând pe poziţia a treia a podiumului alături de echipa României


Judeţul Sălaj se poate mândri cu câţiva sportivi de performanţă care aduc cinste judeţului la nivel european sau chiar mondial. Pe această listă îşi face loc fără doar şi poate şi Paula Todoran. Atleta legitimată la CSM Zalău este una dintre cele mai reprezentative sportive din judeţul nostru, fiind desemnată în mai multe rânduri drept cea mai bună sportivă a judeţului în ceea ce priveşte categoria sporturilor olimpice.

Pregătită de Mirel Seişanu, atleta în vârstă de 32 de ani a avut un an 2017 destul de bun, în care a scăpat de ghinionul accidentărilor şi a reuşit să participe la aproape toate competiţiile majore din calendarul Federaţiei Române de Atletism. Astfel, prima a fost Cupa Europei la 10.000 de metri de la Minsk, urmată de Campionatul Mondial de la Londra, pentru ca după aceea, Todoran să participe şi la Campionatul Balcanic de Cros.

În fine, lista competiţiilor importante la care a concurat Paula Todoran a fost completată cu participarea la Campionatul European de Cros, alături de echipa României.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, atleta originară din comuna Românaşi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Balcaniadă, altături de Roxana Bârcă, Cristina Simian şi Adela Bălţoi, fete ce au reprezentat România la importanta competiţie. Prin urmare, luând în considerare acest rezultat, Paula s-a deplasat la Europene cu un moral ridicat şi plină de speranţe că va reuşi să se întoarcă acasă cu o medalie, cu atât mai mult cu cât anul trecut, echipa României a cucerit bronzul european.

Astfel, la finele săptămânii trecute, la Samorin, în Slovacia a avut loc ediţia din acest an a Campionatului European de Cros, iar România a fost reprezentată de Ancuţa Bobocel, Cristina Simion, Andreea Pâşcu, Claudia Prisecaru şi Paula Todoran. Româncele au avut o evoluţie bună în competiţie şi delegaţia României a reuşit să cucerească argintul european.

Cea mai bună clasare din lotul României la Europene a fost obţinută de Roxana Bârcă, locul 4, în timp ce Paula Todoran s-a clasat pe locul 70. Medalia de aur a ediţiei din acest an a Campionatului European a fost câştigată de Marea Britanie.

205 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM