Connect with us

Ştiri din Sălaj

Poliţişti terorizaţi! Oamenii legii s-au trezit cu casele sparte, dar şi cu intimidări şi ameninţări. Galerie FOTO


Sindicatul Europol al poliţiştiilor dezvăluie cum cei care aplică legea trăiesc un adevărat coşmar în Maramureş. Cazurile din judeţul vecin nu sunt însă singulare, cel mai probabil existând şi în Sălaj mai mulţi poliţişti care de-a lungul carierei au trecut prin momente dramatice


în cursul săptămânii trecute, a fost discutat pachetul legislativ privind protecția polițistului și creșterea autorității în cadrul comisiilor de specialitate, iar reacția parlamentarilor a fost de respingere a acestor propuneri motivat de faptul că polițiștii oricum comit prea multe abuzururi iar aceste măsuri de sporire a autorității vor genera și mai multe. Mai mult, aceștia au susținut că stăm la „ciupeală”, acuzații bazate pe propriile lor experiențe cu polițiștii rutieri, încep liderii de sindicat discursul din materialul publciat pe site-ul oficial.

Poliţiştii au arătat apoi două cazuri când colegii lor din judeţul Maramureş au trecut prin clipe de coşmar.

În primul caz este vorba despre un polițist de la un post de poliție din Maramureș care a „îndrăznit” să întocmească două dosare penale, tată și fiu, pentru  conducere pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Polițistului i s-a reproșat că face exces de zel pentru că transformă localitatea într-un sat de infractori. Iar pentru faptul că și-a făcut datoria și nu a cedat presiunilor venite din toate părțile, s-a trezit cu un bolovan în geamul locuinței sale.

Al doilea caz, tot la un post de poliție din Maramureș, polițistul nici nu știe cui să “mulțumească” pentru că fiecare amendă aplicată sau dosar penal întomcit îi aduce acestuia încă un „prieten” care înțelege să-și facă legea proprie și se răzbună după chipul și asemănarea sa.

“Este important să înțelegem că, mai ales în comunitățile mici cum sunt comunele, polițistul este văzut deopotrivă ca un salvator dar și ca un dușman. Riscurile la care este expus polițistul sunt mult mai mari tocmai din pricina faptului că el este cunoscut de întreaga comunitate iar faptele sale sunt ținute minte de fiecare dintre contravenienții sau infractorii întâlniți. Ce să mai vorbim despre viață privată sau viață socială. Aceste „drepturi” sunt iluzorii în condițiile în care polițistul, chiar și în timpul său liber poate fi oricând agresat pentru faptul că și-a făcut datoria”, mai susţin liderii sindicatului Europol.

113 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj