Connect with us

Ştiri din Sălaj

O biserică dintr-un sătuc din Sălaj a fost mistuită de un puternic incendiu, dar a fost reconstruită de o mână de oameni. Galerie FOTO


Biserica din Vârteşca, comuna Zalha a fost mistuită de un puternic incendiu, dar lăcaşul de cult a fost reabilitat de nouă familii din sat cu bani proprii


Comuna Zalha se poate mândri cu şase aşezăminte bisericeşti care arată foarte bine. Toate sunt întreţinute de cetăţeni, dar sunt o mândrie şi pentru primarul Simion Rogoz. O comunitate aparte este cea din Vârteaşca. Deşi numără doar puţin peste 60 de suflete, comunitatea este una unită care se sprijină tot timpul şi care preţuiesc valorile locale.

Astfel, trebuie să spunem că Biserica de la Vârteşca a fost sfinţită recent în acest an sub patronajul spiritual al Episcopului de Sălaj, Preafericitul Petroniu.

Lăcaşul de cult a luat foc în anul 2010 şi a fost distrus din temelii, însă nouă familii din sat mai înstărite au pus mână de la mână şi au modernizat biserica!

„Avem şase biserici ortodoxe întreţinute de cetăţeni. Oamenii sunt harnici şi gospodari şi le place ca lăcaşul unde se roagă să arate cât mai bine. Uitaţi, de exemplu, biserica din Vârteşca a fost construită de la zero de nouă familii din sat, pentru că acest lăcaş de cult a ars din temelii în anul 2010”, spune primarul.

 

214 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj