Connect with us

DIVIZIA A1

ALARMANT. Jucătorii aduşi cu tam-tam din străinătate pe bani mulţi dezamăgesc crunt! Rareș Bălean a devenit AS-ul din mâneca echipei CS Volei Municipal


Într-o echipă în care s-au făcut achiziţii importante de peste graniţe, puştiul originar din Zalău a fost unul dintre cei mai buni jucători din tur pentru campioana României, având cel mai bun punctaj din echipă! Titular de drept pe postul său, sălăjeanul de nici 20 de ani îl ţine rezervă “de lux” pe Filip Stoilovic, sârbul pentru care se cheltuiesc lunar mii de euro din bani publici


În acest an, Zalăul a cucerit titlul naţional, iar iubitorii voleiului şi autorităţile locale vor ca Adi Feher şi compania să continue pe aceeaşi linie.

Pentru aceasta, Primăria şi Consiliul Local au alocat peste 3 milioane de lei voleiului, adică peste 30 de miliarde de lei vechi. Astfel, CS Volei Municipal beneficiează în actuala stagiune de cel mai mare buget din istoria voleiului din Sălaj, deşi la poalele Meseşului au mai fost perioade de aur, cu încă şase titluri naţionale, dar şi cu participări în grupele Ligii Campionilor. 

Cu bani foarte mulţi, s-au făcut transferuri pompoase, dar care nu şi-au găsit ţinta. Din păcate, la final de tur, clasamentul arată îngrijător, cu campioana României ocupând un modest loc 4, la opt puncte de liderul Steaua Bucureşti şi la cinci de podium!?

Puştiul Rareş Bălean a “explodat” şi i-a umbrit pe jucătorii aduşi din străintate

Din păcate, statisticile nu sunt prea promiţătoare, iar jucătorii aduşi în vară au procentaje scăzute. Surprinzător, jucătorul cu cele mai multe puncte realizate este… Rareş Bălean, juniorul promovat de la CSS Zalău, cel care a făcut 165 de puncte!

Într-un astfel de clasament, pe locul secund se află polonezul Pawel Adamajtis, cu 150 de puncte, dar care ar trebui să fie de departe “tunarul” Zalăului, precum era Adi Gontariu în sezonul trecut. De fapt, nici antrenorul Marian Constantin nu este mulţumit de prestaţia polonezului, ca şi cum nu el l-ar fi adus la Zalău!!!

Transferaţi pe zeci de mii de euro, ca să fie rezerve la Zalău

Pawel ca Pawel, dar există jucători străini transferaţi, pe care s-au plătit mii de euro doar pentru taxe şi taxe la CEV sau Federaţia Română de Volei, şi care sunt rezerve de lux la CS Volei Municipal. Ca să nu spunem că ei au venit în urbea de la poalele Meseşului doar în vacanţă.

Aici ne putem referi la sârbul Filip Stoilovic, despre care spuneam că a devenit rezerva puştiului Rareş Bălean, dar şi la ucraineanul Pylyp Harmash, cel care în 13 meciuri a participat din teren la doar… 7 seturi!?!

Aceasta, deoarece Adrian Feher e neclintit de pe postul de libero, jucătorul care în 5 decembrie a împlinit 38 de ani fiind nelipsit din echipa etapei, realizată de FRV. De fapt, cel mai vechi component al echipei nici nu mai avea concurenţă pe post de ceva ani, până când o “gândire lumioasă” a decis că putem băga câteva zeci de mii de euro şi pentru o rezervă venită din Ucraina, pentru care mai trebuie şi masă şi cazare.

În fine, deşi este titular, bulgarul Dimitrov Dobromir nu se ridică la nivelul niciunuia dintre coordonatorii titulari din ultimii 7 – 8 ani de la Zalău. Şi nici nu se putea altfel, atâta timp cât ridicătorul din Bulgaria acum câţiva ani evolua în România, la modesta CSM Bucureşti…

Campioana suferă după Mathias Valkiers şi Adrian Gontariu

Nu suntem noi profesionişti, însă nu e greu să comparăm jocul de anul trecut cu cel de acum şi ne dăm seama de erorile din momentul în care belgianul Mathias Valkiers şi Adrian Gontariu al nostru au fost lăsaţi atât de uşor să plece de la Zalău. Mai mult, ultimul a ajuns la o rivală a Zalăului la titlu, deşi el ar fi dorit să rămâne ACASĂ

Este clar, chiar şi o creştere a plafonului salarial pentru cei doi jucători exponenţiali, putea crea în acest sezon o economie în bugetul echipei.

În plus, campioana putea rămâne şi cu un sextet redutabil, care în acest moment ar fi adus o clasare mult mai bună în Divizia A1, dar şi “undă verde” în drumul spre cupele europene.

255 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1