Connect with us

CUPELE EUROPENE

Pentru al doilea an la rând, Volei Municipal Zalău dezamăgeşte în Europa!


Deşi a avut un buget special pentru a pune preţ pe cupele europene, campioana României a ieşit din nou prematur din Cupa Challenge, fiind învinsă şi în retur de Benfica Lisabona


Chiar dacă în sezonul trecut a câştigat campionatul, Volei Municipal Zalău s-a înscris doar în a treia competiţie europeană ca şi valoare, adică în Cupa Challenge. A fost nevoită să înceapă aventura europeană din primul tur, unde a dat peste Benfica Lisabona, o echipă de care campioana României putea trece, mai ales că portughezii nu erau o forţă în voleiul european. În tur, Benfica s-a impus cu 3 – 1, dar zălăuanii au făcut un joc bun şi au avut speranţe pentru partida retur de la Zalău. Şi spectatorii au venit în număr mare la Sala Sporturilor şi pentru prima dată în acest sezon, sala a fost plină.

În teren, elevii lui Marian Constantin nu s-au ridicat la pretenţiile publicului, iar – în primul set, portughezii au dominat autoritar şi s-au impus cu 25 – 21 după ce tot oaspeţii au condus cu 8 – 5 şi 16 – 14 la cele două time-out-uri tehnice. Conştienţi că nu mai au voie să facă paşi greşiţi, zălăuanii au jucat mult mai bine în setul al doilea pe care l-au câştigat destul de clar, la o diferenţă de 7 puncte.

În setul trei, Volei Municipal putea prelua conducerea la general, dar chiar dacă a practicat un joc exact în prima jumătate a setului, de la 11 –  8, scorul  a devenit 14 – 16 la a doua întrerupere tehnică. Gazele au revenit din nou la conducere la 22 – 20, dar pe final, Benfica a fost mai precisă şi s-a impus cu 25 – 27. La scorul de 1 – 2, deja portughezii erau calificaţi, iar la acest scor publicul a început să plece din tribune şi asistenţa a scăzut la sub 200 de spectatori!

Meciul nu a mai avut miză, în condiţiile în care  Zalăul nu se mai putea califica. Chiar dacă gazdele au câştigat setul al patru şi meciul a ajuns în decisv, acest lucru a contat doar pentru impresia artistică. Până la urmă, în setul decisiv tot Benfica Lisabona s-a impus şi a câştigat cu 3 – 2 partida de la Zalău.

Cam aceasta a fost istoria unui nou sezon dezamăgitor în cupele europene al celor de la CS Volei Municipal. Dacă anul trecut, tot în Cupa Challenge, zălăuanii au dat cu piciorul unei calificări în Bosnia, acum campioana  părăseşte competiţia încă din prima fază, cu toate că autorităţile locale au alocat un buget special de 3,5 miliarde de lei vechi, tocmai pentru ca sălăjenii să aibă cele mai bune condiţii şi pentru a avea un parcurs cât mai lung în Cupa Challenge.

Din păcate, Volei Municipal a rămas să lupte doar pentru competiţiile interne, dar şi în campionat lucrurile nu stau deloc bine, iar Adi Feher şi compania sunt departe de primul loc.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in CUPELE EUROPENE