Connect with us

HANDBAL

Crina Pintea, din nou senzaţională la Naţională. Fostul pivot al Zalăului a fost MVP-ul partidei cu Spania!


După ce a evoluat foarte bine în jocul cu Slovenia, fiind a doua marcatoare a echipei, valoroasa handbalistă a avut un aport major în victoria României contra ibericelor, fiind un stâlp în apărare de netrecut. Şi Ana Maria Dragut a intrat foarte bine în meci şi a contribuit cu două goluri, evoluţia sa fiind remarcată de Cristina Vărzaru


România face senzaţie la Campionatul Mondial din Germania. După debutul perfect în care a înregistrat două victorii, în faţa Paraguayului şi Sloveniei, naţionala pregătită de Martin Ambros a avut o prestaţie deosebită şi în faţa Spaniei, pe care a învins-o cu 19 – 17.

În această partidă, pentru Naţionala noastră a strălucit, din nou, Crina Pintea, fostul pivot al celor de la HC Zalău. Cu o evoluţie impecabilă în apărare, Pintea a contribuit şi la faza de atac, reuşind patru goluri, fiind din nou a doua cea mai bună marcatoare a României, după Cristina Neagu, la egalitate cu Eliza Buceschi, cu câte 4 goluri.

Această evoluţie bună nu a fost trecută cu vederea, astfel că la finalul jocului, Crina Pintea a fost desemnată MVP-ul partidei cu Spania, un titlu câştigat în premieră.

Şi Ana Maria Dragut a avut o evoluţie bună în duelul cu Spania. Singura jucătoare de la HC Zalău prezentă la Campioantul Mondial a contribuit cu două goluri în victoria României contra ibericelor. Evoluţia sa a fost remarcată inclusiv de Cristina Vărzaru.

“Ne-am chinuit mult, n-am mai găsit poarta, atacul n-a mai avut continuitate. Am stat doar într-un braţ de aruncare, al Cristinei Neagu. Anamaria Drăguţ a intrat bine, schimbarea a fost făcută bine. Ultimul time-out al lui Ambros Martin a fost luat foarte bine, a fost structurat excelent”, a spus Vărzaru la Telekomsport.

Să spunem că România mai are de jucat două meciuri în faza grupelor. Astfel, joi, de la ora 19.00, reprezentativa ţării noastre va da piept cu Angola, pentru ca vineri, de la ora 19.00 să aibă parte de cel mai dificil duel al grupei, cu Franţa.

Dacă va termina pe primul loc, România va evolua cu ocupanta locului patru din grupa B.

 


România – Spania 19 – 17 (9 – 7)

România: Iulia Dumanska, Denisa Dedu – Cristina Neagu (8 goluri), Crina Pintea (4), Eliza Buceschi (4), Ana Maria Dragut (2), Valentina Elisei (1), Aneta Udriştioiu, Melinda Geiger, Cristina Florianu, Ana Maria Popa, Timea Tătar, Ana Maria Berbece, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu, Cynthia Tomescu şi Gabriella Szucs. Selecţioner: Martin Ambros


 

233 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL