Connect with us

ARTE MARTIALE

SPECTACULOS: Claudiu Băican s-a apucat de un nou sport şi vrea să intre în luptele MMA!


După ce acum trei ani evolua pe prima scenă a fotbalului românesc, portarul zălăuan uimeşte prin deciziile sale şi pune fotbalul pe locul secund pentru un nou sport care vrea să îl ducă cât de repede în bătăile dure din cuşcă


Cariera lui Claudiu Băican în fotbal a început la juniorii de la Armătura Zalău, după care portarul zălăuan a ajuns în curtea celor de la CFR Cluj. Ascensiunea sa a început în ligile inferioare din Italia, la Benevento, iar în anul 2014, Băican a revenit în România şi a avut ocazia să apere în Liga 1 la Săgeata Năvodari.

FC Zalău şi Olimpia Satu Mare au fost următoarele grupări pentru care a evoluat portarul zălăuan, iar după ce gruparea de sub Meseş s-a desfiinţat, Băican a ales să semneze cu Unirea Tăşnad. Aventura sa la formaţia nou-promovată s-a terminat după câteva luni, iar acum zălăuanul se concentrează pe un alt sport, mai inedit, care nu are nimic în comun cu fotbalul.

Pasionat de arte marţiale, Claudiu Băican s-a antrenat pe acest domeniu de mai bine de un an, iar ca şi îndrumător l-a avut pe cel mai bun sportiv al Sălajului – Călin Marincaş, instructorul de la CS Seiko. La finalul săptămânii trecute, zălăuanul a şi debutat în noua sa activitate sportivă, la un turneu de jiu-jitsu de la Cluj, unde a avut două meciuri. Dacă primul a fost câştigat, în cel de-al doilea, Băican a pierdut la puncte, scor 6 – 4 în faţa unui luptător din Ucraina, care este şi antrenor de jiu-jitsu.

Mai multe detalii pe acest subiect găsiţi în ziarul Sportul Sălăjean din 6 decembrie.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE