Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Poliţiştii au confiscat două tone de peşte, şase bărci şi două maşini de la braconieri


Înainte cu două zile de minivacanţa de 1 Decembrie, Poliţia Română a făcut publice datele ultimei acţiuni împotriva braconajului. Oamenii legii au confiscat aproape două tone de peşte dar au dat şi 657 de amenzi în valoare de peste 250.000 de lei


Aproape 2 tone de pește pescuit ilegal au fost confiscate de polițiști, în urma acțiunilor organizate pentru protejarea fondului piscicol. De asemenea, au fost întocmite peste 40 de dosare penale pentru infracțiuni la regimul piscicol.

Astfel, în perioada 17 – 23 noiembrie polițiștii au efectuat 300 de controale, verificând 338 de societăți comerciale, amenajări piscicole/asociații de profil, piețe, târguri și alte obiective.

Polițiștii au avut în vedere verificarea legalității transportului de peşte și al produselor din pește, provenienţa, depozitarea şi valorificarea acestuia.

În urma activităților, polițiștii au întocmit 42 de dosare penale pentru infracțiuni la regimul piscicol, fiind cercetate 29 de persoane. Au confiscat două tone de pește proaspăt, 147 de plase de pescuit tip setci monofilament, 30 de plase de pescuit tip setci din fir textil, două autovehicule și șase ambarcațiuni, precum și trei de motoare ambarcațiuni.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 657 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 250.000 de lei.

453 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare