Connect with us

CUPELE EUROPENE

Euro(pa)! Cu cel mai mare buget din istoria voleiului din Sălaj, campioana dezamăgeşte! Galerie FOTO şi VIDEO


Pe lângă cele peste 30 de miliarde de lei vechi pe care i-a primit de la Primărie, Volei Municipal Zalău a mai beneficiat de încă 3,5 miliarde de lei vechi, tocmai pentru a merge cât mai departe în competiţiile europene. Elevii lui Marian Constantin nu au reuşit însă să treacă de Benfica Lisabona, cea care s-a impus atât în meciul tur, cât şi în returul de astăzi de la Zalău. Veniţi în număr foarte mare să încurajeze campionii României, fanii au părăsit sala după setul trei, când calificarea era deja ratată, astfel că ultimele două acte s-au disputat cu o asistenţă de sub 200 de spectatori


Visul calificării în 16-zecimile Cupei Challenge, cea mai accesibilă competiţie europeană de volei, s-a ruinat în Sala Sporturilor din Zalău după doar 40 de minute.

Spectatorii, veniţi într-un număr foarte mare pentru a încuraja campioana României din sezonul trecut, au rămas iar doar cu amintirea momentelor de glorie ale voleiului din Sălaj, când Rematul făcea senzaţie în grupele Ligii Campionilor, iar CS Volei Municipal Zalău elimina Galatasaray Istanbul.

Deşi era campion, Marian Constantin, antrenorul formaţiei de la poalele Meseşului a decis ca Zalăul să nu se înscrie în Liga Campionilor tocmai pentru a avea un parcurs cât mai lung în cupele europene. Astfel, s-a decis înscrierea echipei în cea mai slabă competiţie europeană – Cupa Challenge.

Primăria Zalău a decis să aloce 3,5 miliarde de lei vechi grupării pregătite de Constantin, tocmai pentru a ajunge în fazele superioare ale acestei competiţii. Astfel, cu cele 33 de miliarde de lei vechi – cât este bugetul formaţiei, dar şi cu surplusul primit pentru Europa, Volei Municipal Zalău se poate mândri cu cel mai mare buget din istoria sportului la fileu din judeţ!

Zălăuanii au dezamăgit din nou, la fel ca în sezonul trecut când au fost eliminaţi prematur din cupele europene de o formaţie anonimă din Bosnia după un meci foarte controversat!

Volei Municipal Zalău a mers în Portugalia cu gândul de a obţine un rezultat bun, însă a pierdut cu 3 – 1. În returul de la Zalău, ce a avut loc în această seară, portughezii aveau voie să câştige doar un set, pentru ca elevii lui Marian Cosntantin să ducă meciul în setul de aur unde totul era posibil.

Visul calificării s-a năruit însă, încă din primul set. Portughezii au pus stăpânire pe joc, iar zălăuanii nu se regăseau. La primul time-out tehnic tabela indica 5 – 8, iar la a doua întrerupere tehnică scorul era de 14 – 16. Echipa din Lisabona s-a impus în final la o diferenţă de patru puncte, 25 – 21!

Adi Feher şi compania au revenit în joc în setul doi, astfel că au reuşit să conducă pentru prima dată în acest meci cu 7 – 6, iar mai apoi, la prima întrerupere tehnică a setului, tabela să indice 8 – 7. S-a mers “umăr la umăr” însă Volei Municipal Zalău a reuşit să se desprindă la trei puncte 19 – 16, iar mai apoi să se impună cu 25 – 18.

Setul decisiv –  visul frumos s-a spulberat

Portughezii s-au spălat în pauza dintre seturi cu apă rece, şi au reintrat în joc. Peste 800 de fani scandau pentru echipa din Zalău. Aplaudau şi aşteptau ca băieţii să îşi revină. Marian Cosntantin stătea cu braţele încrucişate la margine, fără să facă prea multe schimbări în echipa din teren.

Primul time-out tehnic îi găseşte pe zălăuani în avantaj, 8 – 6, iar spectatorii visau deja la o victorie a Zalăului şi de ce nu, la o calificare. Elevii lui Constantin s-au desprins apoi la trei puncte, 11 – 8 şi setul părea o simplă formalitate.

Nu s-a întâmplat asta, deoarece antrenorul portughez a comunicat cu statisticianul formaţiei, care i-a “livrat” informaţii preţioase despre jocul băieţilor săi, astfel că portughezii egalează la 11. A doua întrerupere tehnică o găseşte pe gruparea din Portugalia în avantaj, 14 – 16, ca mai apoi, să se desprindă la trei pucnte 14 – 17.

Zalăul a întors iar scorul şi s-a aflat în avantaj, 19 – 18 şi chiar 22 – 20. Nu a fost însă suficient. Benfica Lisabona a revenit şi a egalat la 22, iar apoi la 23. 23 – 24 arăta tabela în finalul setului, însă gruparea de la poale de Meseş, “purtată pe braţe” de uralele galeriei a egalat la 24.

Visul frumos s-a spulberat două minute mai târziu, când portughezii fac punct. 24 – 25. Serviciul protughezilor. Servă bună. Mingea este apoi aruncată într-un mod elegant din nou la portughezi care ratează preluarea. Punct Zalău – egalitate la 25.

Nu ne-a ieşit serviciul, iar băieţii din Lisabona fac punct.

25 – 26. Suspansul a crescut în Sala Sporturilor iar toată lumea spera totuşi să revenim. De această dată nu am mai putut.

Servici bun, blocaj bun al zălăuanilor, însă atacul portughezilor a fost năucitor!

25 – 27 şi sala este redusă la tăcere. Jucătorii pleacă capul, Marian Cosntantin cu greu mai face un gest timid cu mâna iar fanii părăsesc în număr consistent sala. Am ratat calificarea! Şi am ratat-o din nou prematur.

Într-o asistenţă de sub 200 de spectatori începe setul patru. Ambele echipe introduc pe teren echipa a doua, iar Zalăul se impune 25 – 22. Ultimul act al partidei este câştigat de portughezi cu 15 – 10, astfel că gruparea din Lisabona se impune şi în returul de la Zalău.

Soarele a apus sub Meseş

Amintim şi faptul că Volei Municipal Zalău şi-a pierdut strălucirea şi în campionat. În cele zece etape scurse, gruparea de sub Meseş a apucat să joace cu toate cele trei contracandidate la titlu, însă formaţia condusă de Marian Constantin nu a contat în jocurile cu Steaua, Arcada Galaţi şi Tricolorul Ploieşti, iar din aceste jocuri nu a scos niciun punct. Ba mai mult, a pierdut punct şi în meciul cu modesta Unirea Dej.

După ultima înfrângere – cea de sâmbătă – cu echipa din Ploieşti, campioana a rămas pe locul 4, însă s-a îndepărtat vizibil de primul loc şi în momentul de faţă, Adrian Feher şi colegii săi sunt la 7 puncte de liderul Steaua.

 


Volei Municipal Zalău – Benfica Lisabona 2 – 3 (-21, 18, -25, 22, -10)

CS Volei Municipal: Dobromir Dimitrov (4) – Pawel Adamajtis (16), Răzvan Mihalcea (11), Vlad Cuciureanu (6), Rareş Bălean (13), Leonardo Dal Bosco (11) și Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Mihai Gheorghiţă (6), Filip Stoilovic (11) şi Pylyp Harmash – libero. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

Benfica: Raphael Margarido – Milija Mrdak (23), Andre Reis Lopes (4), Marc-Anthony Honore (16), Flavio Soares (3), Miroslav Gradinarov (11) şi Ivo Casas – libero. Au mai evoluat: Frederic Winter (3), Tiago Da Silva Violas (3), Filip Cveticanin (2), Dusan Stojsavlevic (2) şi Guilherme Gentil – libero. Antrenori: Jose Jardim Pereira (principal) şi Felipe Cabrito Barroso (secund)


 

 

loading...
Loading...
3 Comments

3 Comments

 1. Daniel Costina

  30 November 2017 at 8:48

  N-am văzut o echipă a Zalăului mai demoralizată și mai anemică ca asta! Ai zice că are nevoie urgentă de un consilier psihologic, dacă n-ar fi atât de evident că are nevoie de altă conducere tehnică, administrativă, și chiar politică. Fantoma de la Brcko va bântui Zalăul încă mulți ani de-aici înainte, cel puțin până când primarul v-a lua măsurile promise pentru pedepsirea vinovaților! În lipsa acestora, căpușele încă sug din echipă, pentru că deja nu mai e nepotism doar, e căpșueală pe față ! Dar nici public mai jalnic n-am văzut, ai zice că erau la înmormântare, organizatorii ar trebui să dea fiecăruia o colivă la ieșire, semn de mulțumire pentru participare.

 2. cornel

  30 November 2017 at 15:44

  Vreau sa vedem ce masuri se iau deoarece in acest ritm echipa va termina dupa locul 4. Conducerea tehnica total depasita nu ii intereseaza numai banii (afara cu mercenarii de la echipa si faceti loc celor care vreau sa faca ceva pentru orasul asta.)

 3. cornel

  30 November 2017 at 15:59

  Afaceri de familie intre fam Cota si fam Constantin oare domnul Primar care a fost la meci de ce nu face ceva? Sa puna sa conduca destinele voleiului salajean niste specialisti in volei nu niste neaveniti care nu au nici o treaba cu acest sport. Nu vedeti ca in conducere nu aveti pe nimeni care sa cunoasca acest fenomen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in CUPELE EUROPENE