Connect with us

HANDBAL

Doar egal în capitală, pentru HC Zalău

HC Zalău a remizat cu CSM Bucureşti, la capătul unui meci pe care la avut în mână la un moment dat

  Pauza îndelungată în Liga Naţională a luat sfârşit odată cu reluarea etapei a IX-a, etapă în care HC Zalău s-a deplasat pe terenul formaţiei din capitală CSM Bucureşti. Georgiana Ciuciulete şi compania au abordat cu mare încredere confruntarea cu bucureştencele şi nu concepeau altă variantă decât victoria. S-a dovedit că formaţia antrenată de Vasile Mărgulescu este o nucă tare, chiar dacă se află în subsolul clasamentului. Începutul de meci a fost favorabil Zalăului, care a condus pe tabela de marcaj, în dese rânduri şi la trei – patru goluri diferenţă. S-a ajuns şi la cinci goluri diferenţă şi toată lumea prezentă la meci, sau în faţa micilor ecrane (partida a fost televizată) spera într-o victorie clară în capitală. La pauză tabela arăta un avans de patru goluri pentru fetele noastre, astfel că în repriza a doua, probabil nimeni nu mai credea că zălăuancele vor avea probleme în adjudecarea celor două puncte. De partea a doua a jocului nu prea vrem să ne mai aducem aminte.

Cu totul şi cu totul o altă faţă au avut handbalistele de la poalele Meseşului, la revenirea de la vestiare. CSM Bucureşti a recuperat rapid avansul faţă de formaţia noastră şi s-a apropiat la un gol diferenţă (19 – 20). Desele ratări ale lui HC Zalău, care au culminat şi cu paradele de excepţie ale portăriţei Iordache, au făcut ca tabela să curgă în favoarea formaţiei bucureştene. Degringolada din tabăra grupării zălăuane a continuat, astfel cã formaţia antrenată de Vasile Mărgulescu a punctat de trei ori consecutiv (22 – 21, 23 – 21, 24 –  21), fapt ce l-a iritat la maxim pe Gheorghe Tadici. Totul curgea în favoarea adversarelor şi era aproape imposibil să mai credem că vom obţine un rezultat pozitiv în faţa ambiţioasei formaţii CSM. Totuşi, a venit o tresărire de orgoliu din partea zălăuancelor, care au marcat patru goluri consecutive. Tabela indica egalitate când mai era de jucat mai bine de un minut. Acel minut a fost unul electrizant. Mai întâi Szucz a ratat golul care ar fi adus HC Zalău în avantaj, dupã ce aruncarea sa a fost parată de Iordache, părtăriţa de la CSM, făcând un meci de senzaţie. CSM Bucureşti a replicat pe contraatac, mingea a ajuns la Andreea Cruceanu însă de data aceasta a venit momentul să se remarce Mirela Nichita. Mingea aruncată de Cruceanu a fost parată de portăriţa Zalăului şi totul s-a terminat.

Doar cu un singur punct s-a ales HC Zalău, după un meci pe care l-a controlat până la un moment dat. A intervenit ceva în jocul echipei în cea de-a doua parte, care nu a mai mers ca în prima repriză. Nu putem să dăm vina pe arbitri, care mai tot timpul sunt scoşi ca “ţapi ispăşitori”. Au fost unele decizii controversate şi de-o parte şi de alta, dar care nu şi-au pus amprenta asupra rezultatului final. CSM Bucureşti a dat o replică foarte bună şi este o formaţie care nu îşi merită locul din subsolul clasamentului, cel puţin după jocul prestat în faţa Zalăului. O nucă tare pentru HC Zalău, formaţia din capitală trebuie luată în seamă pentru dubla din optimile Cupei EHF.

“Arbitrajul a fost unul bun, echitabil. Zalăul este o echipă net superioară nouă din punct de vedere fizic, cât şi valoric, iar noi jucăm cu jucătoare de semicerc pe linia de 9 m, tocmai de aceea ne-au şi condus în prima parte a jocului. Dacă aş fi avut eu jucătoarele domnului Tadici, fiţi convinşi că îl bateam", a declarat antrenorul echipei CSM Bucureşti – Vasile Mărgulescu, pentru presa centrală.

      Ionuţ COSTINAŞ

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. pop

    18 January 2012 at 17:21

    TADICI+FETELE=CACA-MACA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL