Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Un bărbat a vânat ilegal un fazan şi s-a ales cu dosar penal pentru braconaj!


În momentul unui control, în autoturismul condus de făptaşul în vârstă de 63 de ani se afla un fazan mascul, precum şi 22 de cartuşe de calibru 12mm, precum şi o armă de vânătoare, toate acestea fiind confiscate


Tot mai multe acte de braconaj apar în ultima perioadă. Dacă de cele mai multe ori, braconieri îşi fac de cap pe râuri sau văi, mai sunt şi cazuri în care vânătorii sunt acuzaţi de braconaj, iar aici îl putem aminti pe jibouanul acuzat luna trecută că ar fi împuşcat ilegal doi mistreţi.

Dacă în ultima perioadă, judeţul nostru a fost ferit de asemenea acte, nu acelaşi lucru îl putem spune despre alte judeţe ale ţării. Astfel, poliţiştii mehedinţeni au depistat joi un bărbat de 63 de ani cu domiciliul în judeţul Dolj care transporta un fazan mascul în autoturism.

Poliţiştii au oprit autovehiculul condus de doljeanul de 63 de ani pentru un control, iar ce au găsit avea să-i surprindă pe oamenii legi. Astfel, aceştia au găsit sub scaunul din stânga faţă un fazan mascul, precum şi 22 de cartuşe de calibru 12 mm şi o armă de vânătoare, pentru care era autorizat.

După mai multe verificări, a fost stabilit faptul că bărbatul în cauză se deplasa la o partidă de vânătoare autorizată, însă înainte să ajungă acolo, vârstnicul dorit să vâneze fazanul, fără a fi autorizat.

Având în vedere faptele comise, arma de vânătoare a fost ridicată, precum şi cantitatea de 22 cartuşe, iar fazanul a fost depus la AJVPS Strehaia. Doljeanul de 63 de ani s-a ales cu dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj.

Sursa: gds.ro

 


Alte articole pe acelaşi subiect:

Un vânător din Jibou este acuzat de braconaj după ce a împuşcat ilegal doi mistreţi


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Pescuit și Vânătoare