Connect with us

FOTBAL

Miracol în Liga a IV-a Sălaj. Silvania Cehu Silvaniei a câştigat cu 4 – 3 un meci în care adversara AS Chieşd avea 3 – 0 în minutul 75!!!

Gruparea condusă de Horaţiu Bogar a reuşit o revenire extraordinară ce poate intra în istorie! Astfel, după ce au avut un handicap de trei goluri în deplasarea de la Chieşd, elevii lui Adrian Deac au întors scorul în ultimul sfert de oră cu patru goluri, trei dintre ele fiind realizate de tânărul Dan Moldovan. Astfel, am revăzut parcă acel meci Dinamo Bucureşti – Foresta Fălticeni, în care moldovenii au câştigat în Ştefan cel Mare cu 5 – 4, după ce “câinii roşii” au avut 4 – 0 pe tabelă


Chiar în ediţia trecută a ziarului remarcam  revenirea de formă a echipei Silvania Cehu Silvaniei  acum pe final de tur, după ce elevii lui Adrian Deac au bifat două victorii în ultimele trei etape, în condiţiile în care în primele nouă runde cehanii aveau doar un punct! Duminică, gruparea condusă de Horaţiu Bogar a realizat al treilea succes al campionatului, dar ce succes!?!

Jocul de la Chieşd a fost unul cel puţin interesant, în care Silvania a dominat, pentru ca cei cu golul să fie jucătorii gazdelor. Astfel, Marius Argylean a deschis scorul încă din primele 10 minute, pentru ca Ionuţ Moşincat să dubleze avantajul celor de la AS Chieşd. După reluare, tot amfitrionii au marcat, prin acelaşi Moşincat şi fanii “alb-negrilor” se gândeau deja la a cincea victorie stagională şi la a treia consecutivă!

Mai mult, Mihai Gui şi compania puteau face chiar scor, după ce Ionuţ Moşincat a rămas singur-singurel cu portarul Dan Antonce, dar a şutat pe lângă poartă!

Ultimul sfert de oră a fost însă unul din alt film, în care rolurile s-au schimbat, după ce tehnicianul cehanilor a schimbat sistemul şi a crescut presiunea la poarta lui Sergiu Ardelean. Silvania a spart “gheaţa” prin Dan Moldovan, cel care a înscris printr-o lovitură liberă.

În minutul 79, David Lingurar a primit al doilea avertisment, fiind eliminat şi AS Chieşd a rămas în “10”! Tot la aceeaşi fază, “centralul” David Sacota l-a trimis în tribune şi pe antrenorul oaspeţilor, Adrian Deac. De acest moment au profitat oaspeţii şi acelaşi Dan Moldovan a redus din diferenţă, printr-un şut de la distanţă.

În doar trei minute, miracolul s-a întâmplat, deoarece Silvania Cehu Silvaniei a întors scorul prin trei goluri! Astfel, la 3 – 2, Cătălin Porumb a egalat după o incursiune în careu, pentru ca acelaşi Dan Moldovan să îl învingă de portarul gazdelor printr-un lob superb!

După 3 – 0 în minutul 75, tabela de marcaj indica la final 3 – 4 şi toţi cei prezenţi credeau că e vorba despre un vis: pentru gazde un coşmar, iar pentru oaspeţi un vis frumos!

“În minutul 75, eram cu moralul la pământ, dar trebuia să ne revenim şi să gândim pozitiv. Pe moment nu m-am gândit că putem reveni, dar în fotbal totul este posibil şi uită că s-a întâmplat minunea! Sunt fericit că am putut să îmi ajut echipa, cu atât mai mult cu cât Silvania nu se află într-o situaţie tocmai bună”, a spus Dan Moldovan, cel care la 21 de ani a devenit eroul Silvaniei.

Şi antrenorul echipei din Cehu Silvaniei era satisfăcut deplin de atitudinea elevilor săi.

“Şi în prima repriză, noi am dominat şi Chieşdul a înscris. În minutul 70 am schimbat sistemul şi mutarea a fost câştigătoare! Ne-am dăruit, am jucat cu ambiţie şi am reuşit. Dacă nu speram, minunea nu se întâmpla”, spune Adrian Deac.

 

 


AS Chieşd – Silvania Cehu Silvaniei 3 – 4 (2 – 0)!

Au marcat: Marius Argylean (‘9) şi Ionuţ Moşincat (‘26 şi 59), respectiv Dan Moldovan (‘75, 84 şi 87) şi Cătălin Porumb (‘85)

AS Chieşd: Sergiu Ardelean – David Lingurar, Daniel Lingurar (‘42 Bogdănel Bojan), Mihai Gui, Ciprian Bărnuţiu, Dragomir Lingurar, Bogdan Spin, Ionuţ Moşincat – cpt. (‘66 Kallai Călin), Marius Argylean, Gelu Lingurar (‘22 Andrei Morar) şi Andrei Lingurar. Rezerve: Vlad Morar, Marius Andreică şi Dorel Seran. Conducător: Leontin Chiş. Delegat: Gheorghe Temian

Silvania: Dan Antoce – Vlad Marian, Marius Iuhas (cpt.), Raul Chende, Dan Mândru (‘53 Andrei Rob), Dan Blaga, Raul Mercea, Bogdan Ungur, Dan Moldovan, Cătălin Porumb şi Trandafir Zoicaş (‘46  Kiss Cristian). Rezerve: Flaviu Mureşan – Lucian Chende şi Sergiu David. Antrenor: Adrian Deac

Cartonaş roşu: David Lingurar (‘79)

Au arbitrat: la centru: David Sacota (Peceiu), asistenţi: Szabo Krisztina (Crişeni) şi Rareş Balota (Bocşa)

Observator AJF: Dinu Moldovan (Jibou)

Jucătorul meciului: DAN MOLDOVAN


Mai multe, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 22 noiembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL