Connect with us

CUPELE EUROPENE

Campioana României a pierdut în Portugalia un meci care s-a desfășurat pe parcursul a două zile!


Situație inedită în volei, cel puțin pentru România! Astfel, partida dintre Benfica Lisabona și CS Volei Municipal Zalău, din prima fază a Cupei Challenge, a început în ţara noastră miercuri seara de la ora 22.30 şi s-a terminat joi noaptea, undeva spre ora 0.30! Deşi a arătat în mai multe momente că poate “smulge” măcar un punct pe teren lusitan, Adrian Feher şi compania au fost învinşi cu scorul de 3 – 1, dar au putut simţi că adversara nu este invincibilă şi – printr-un joc bun la poalele Meseşului – îşi poate continua parcursul european, cu atât mai mult cu cât autorităţile locale şi-au anunţat susţinerea financiară pentru campania din Europa


Noua aventură europeană pentru CS Volei Municipal a început în Portugalia, acolo unde campioana României s-a duelat cu Benfica Lisabona, în manşa tur a a primei faze din Cupa Challenge.

Deşi numele sonor al adversarei ne-a făcut să ne speriem înainte de a începe să şi jucăm, la fileu nu a fost chiar aşa.  Astfel, după un debut puţin mai ezitant, elevii lui Marian Constantin au început să evolueze de la egal la egal cu lusitanii şi nu mult a fost ca Zalăul să câştige primul set!

Sălăjenii au pierdut la limită primul act (scor 26 – 24), dar s-au revanşat în setul următor, în care Zalăul l-a impus fără probleme cu scorul de 25 la 19!

Şi în actul trei, ai noştri au arătat în mai multe momente că pot tranşa disputa în favoarea lor şi chiar au avut avantaj spre final. Din păcate, formaţia pregătită de Marian Constantin şi Bogdan Nicolae s-a pierdut cu firea şi după câteva puncte pierdute uşor a fost depăşită.

Cu moralul la pământ, campionii nu s-au mai putut concentra la joc şi au fost surclasaţi în setul patru, cel care a fost şi ultimul.

Întâlnirea din capitala Portugaliei a creat şi o situaţie cel puţin inedită în România, deoarece jocul s-a desfăşurat pe parcursul a două zile! Sigur, partida a început la ora 20.30 – ora Portugaliei, dar după fusul orar din ţara noastră ora de start a fost… 22.30. Cum duelul de la fileu a durat aproape două ore, victoria lusitanilor s-a concretizat joi noaptea, undeva spre ora 0.30!

Deşi a pierdut, CS Volei Municipal a arătat în mai multe momente că poate să evolueze la nivelul titratei adversare şi – printr-o mobilizare exemplară în meciul retur – poate reuşi calificarea în faza superioară. De fapt, gruparea de la poalele Meseşului a mai reuşit astfel de mici miracole, după ce a eliminat din Cupa CEV un alt titan al sportului de pe bătrânul continent, este vorba despre Galatasaray Istanbul.

Să precizăm că învingătoarea dublei manșe va evolua împotriva echipei UVC Holding Graz (Austria).

Campioana României a pierdut în Portugalia un meci care s-a desfășurat pe parcursul a două zile!
 
 
http://www.sportulsalajean.ro/articol-45418/campioana-romaniei-pierdut-portugalia-un-meci-care-s-desfasurat-pe-parcursul-doua-zile/

Benfica Lisabona – Volei Municipal Zalău 3 – 1 (24, -19, 23, 16)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in CUPELE EUROPENE