Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Braconaj pe Dunăre! Poliţiştii au confiscat peste 200 de kilograme de peşte


Oamenii legii au desfăşurat recent o amplă acţiune pentru a prinde persoanele care pescuiesc ilegal pe Dunăre. Au fost confiscate peste 200 de kilograme de peşte, 20 de tone de rapane şi plase de pescuit în lungime de peste un kilometru


Polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” au acționat recent, timp de mai multe zile, în Delta Dunării și pe Marea Neagră pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului. În doar trei zile au fost identificaţi 12 braconieri şi au fost aplicate şase amenzi.

”În urma acțiunilor desfășurate, echipele de control au constatat patru infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate 12 persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale”, informează Polița Română., conform Evenimentul Zilei.

De asemenea, oamenii legii au indisponibilizat și confiscat aproape 20 tone de rapane, 200 kg de pește, trei beam-trawl (unealtă de pescuit marin), o setcă din plasă tip monofilament în lungime de 40 metri, 26 de setci din plasă de fir textil în lungime de peste 1000 metri, trei vintire de baltă și trei nave de pescuit comercial maritim.
La acțiune au participat reprezentanți ai Asociației Rezervației Biosferei Delta Dunării.
Cel mai grav caz de braconaj a fost depistat chiar în Rezervația Biosfera Delta Dunării,   polițiștii descoperind patru persoane, din Constanța, în timp ce se aflau la bordul unei nave de pescuit comercial și desfășurau activitate de pescuit comercial pe teritoriul Rezervației fără a fi autorizați în acest sens. În momentul constatării, la bordul pescadorului au găsit aproape cinci tone de rapane care au fost confiscate și predate spre valorificare. Nava și uneltele de pescuit au fost indisponibilizate. În cauză, s-a intocmit dosar penal, mai scrie Evenimentul Zilei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Pescuit și Vânătoare