Connect with us

CUPELE EUROPENE

Campioana începe o nouă “aventură” europeană


Volei Municipal Zalău va juca în această seară, la Lisabona, manşa tur din prima fază a Cupei Challenge cu campioana Portugaliei, unde speră să obţină un rezultat pozitiv, pentru a rămâne cu şanse de calificare în 16-zecimi


Azi, ora 22.30 (ora României), la Lisabona: Benfica Lisabona – Volei Municipal Zalău

În sezonul trecut, Volei Municipal Zalău a devenit campioana României după o pauză de cinci ani şi a avut dreptul de a se înscrie în Liga Campionilor. Conducerea a şi făcut demersurile pentru ca gruparea de sub Meseş să participe în cea mai importantă competiţie europeană, însă până la urmă totul a căzut, din cauza faptului că Zalăul nu beneficiează de o sală cu o capacitate de peste 2.000 de locuri. În aceste condiţii, oficialii au înscris echipa în Cupa Challenge – cea mai slabă competiţie europeană, după Liga Campionilor şi Cupa CEV.

Deşi este campioana României, Volei Municipal trebuie să înceapă drumul european de la zero, adică din prima fază, care va debuta în această seară. Adversarul zălăuanilor nu provine dintr-o ţară cu un  volei de calitate, însă Benfica Lisabona trebuie luată în seamă, având în vedere că este campioana Portugaliei. Benfica s-a impus de o manieră clară în competiţia internă şi în vară a devenit pentru a şaptea oară campioana Portugaliei, palmaresul intern fiind unul şi mai spectaculos, după ce gruparea lusitană a mai câştigat 16 cupe, dar şi 7 supercupe.

În Europa, Benfica nu reuşit mare lucru, chiar dacă în ultimii trei ani a fost nelipsită din Cupa Challenge. În lotul echipei din capitala Portugaliei se regăsesc doar cinci jucători portughezi, restul voleibaliştilor fiind din Brazilia, Serbia, Canada, Bulgaria, chiar şi din Trinidad Tobago. La Benfica evoluează şi Raphael Margarido, libero-ul brazilian, care în urmă cu şapte ani juca pentru Remat Zalău.

În aceste condiţii, campioana Portugaliei pare un adversar incomod pentru Volei Municipal Zalău, însă elevii lui Marian Constantin se deplasează cu încredere la Lisabona şi speră să obţină un rezultat bun, care să le mărească şansele de calificare pentru returul care va avea loc miercurea viitoare, la Zalău.

De fapt, pe plan european, gruparea de sub Meseş are de luat şi o revanşă în faţa suporterilor, pe care în sezonul trecut i-a lăsat mască, după ce a dat cu piciorul unei calificări. Anul trecut, tot în Cupa Challenge, Volei Municipal a câştigat meciul tur din 16-zecimi cu MOK Jedinstvo Brcko, scor 3 – 0, însă a pierdut calificarea în retur, după ce în acel meci, antrenorul a trimis în teren jucătorii de rezervă, iar echipa din Bosnia s-a impus cu 3 – 0, ca mai apoi să îşi asigure calificarea în “setul de aur”.

De data aceasta, iubitorii voleilului speră ca formaţia zălăuană să pună accentul pe cupele europene şi să bifeze un parcurs cât mai lung, mai ales că această competiţie este un mai accesibilă.

Dacă va trece de Benfica, Zalăul se va duela în 16-zecimi cu austrieceii de la UVC Holding Graz, cele două meciuri fiind programate pe 6 şi 20 decembrie.

În Cupa Challenge, România mai are două reprezentante. Tricolorul Ploieşti va juca tot în prima fază, cu elveţienii de la Laussane UC, în timp ce Steaua Bucureşti este calificată direct în 16-zecimi unde se va duela cu slovacii de la KDS-sport Kosice.

În Cupa CEV, România are două reprezentante,  Arcada Galaţi şi SCMU Craiova, ambele formaţii fiind calificate în 16-zecimi.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in CUPELE EUROPENE