Connect with us

Ştiri din Sălaj

Centrul Comunitar pentru Servicii Integrate Medico-Sociale din localitatea Iaz oferă o masă caldă pentru vârstnicii cuprinși în proiect


Centrul Comunitar pentru Servicii Integrate Medico-Sociale (CCSIMS)  aflat în localitatea sălăjeană Iaz, derulează mai multe activități ce fac parte din etapa de implementare a proiectului „Calitate și echitate în servicii integrate medico-sociale” care a obținut finanțare în valoare de aproximativ 140.000 euro prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.


Centrul Comunitar pentru Servicii Integrate Medico-Sociale (CCSIMS)  aflat în localitatea sălăjeană Iaz, derulează mai multe activități ce fac parte din etapa de implementare a proiectului „Calitate și echitate în servicii integrate medico-sociale” care a obținut finanțare în valoare de aproximativ 140.000 euro prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român. Reamintim că Centrul Comunitar face parte dintr-un proiect pilot ce a fost implemementat în doar 8 localități la nivel național.

Scopul de funcționare al Centrului este îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice de către un personal specializat care acordă servicii de consiliere și asistență socială celor 35 de beneficiari cuprinși în proiect. Zilnic, beneficiarii sunt vizitați de un îngrijitor angajat în cadrul proiectului care areresponsabilitatea de a distribui masa de prânzpregătită pentru toți beneficiarii în bucătăria Centrului de zi pentru copii, situat în localitatea Plopiș, și de a-i ajuta pe beneficiari în treburile gospodărești. De asemenea, vârstnicii sunt vizitați de un asistent medical și un asistent social pentru a monitoriza starea de sănătate și respectarea tratamentelor prescrise de medicul specialist.

Centrul deservește satele Iaz, Plopiș și Făgetu, iar repartizarea beneficiarilor pe localități este următoarea: 10 vârstnici din satul Iaz, 10 vârstnici din localitatea Făgetu și 15 vârstnici din localitatea Plopiș. La fiecare 5 beneficiari există câte un îngrijitor anagajat să aibă grijă de persoanele arondate.

Nu în ultimul rând, menționăm faptul că prezența medicului specialist în CCSIMS este oportună și pentru alți 500 de locuitori ai comunei Plopiș care sunt înscrișila cabinet pentru monitorizarea stării de sănătate.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj