Connect with us

FOTBAL

Speranțe pentru micuța Raluca. Fetiţa diagnosticată cu leucemie a ajuns în Italia pe mâna celui mai bun medic pediatru!


Cu ajutorul mai multor oameni cu suflet, dar și prin implicarea grupului de sprijin “Reuşim Împreună R.R.R.”, sălăjeanca de doar 8 anișori a ajuns la o clinică din Peninsulă, acolo unde medicii italieni vor realiza transplantul. Astfel, ea îşi poate îndeplini visul, adică… o viaţă normală la fel ca și alți copii. “Considerăm că în acest moment ajutorul vostru al tuturor şi-a atins scopul. Vă mulţumim, Dumnezeu să vă răsplătească cu multă sănătate!”, a spus mama fetiţei


Românii, în special sălăjenii, au mai arătat încă o dată că – în momentele grele – se pot mobiliza şi astfel pot realiza lucruri măreţe.

Mai întâi, oamenii cu suflet s-au mobilizat exemplar în cazul lui Florin Răcoare, astfel că – în doar câteva săptămâni – tânărul din Zalău depistat cu cancer a putut să strângă suma de 150.000 pentru operaţia la o clinică din Italia.

Apoi, a venit în prim-plan un nou caz delicat: micuţa Raluca. La doar 8 anişori, zălăuanca suferă de leucemie, iar singura şansă la viaţă este un transplant de măduvă osoasă.

Iniţial, familia fetiţei a vrut ca intervenţia chirurgicală să aibă loc în România. Până la urmă, şi Raluca a fost direcţionată către o clinică de specialitate din Italia, însă costurile erau enorme, deşi la început s-a discutat la o sumă de doar 10.000 de euro.

În realitate, costul pentru tratament şi operaţie depăşeşte suma de 150.000 de euro, adică mult peste puterile familiei.
În aceste condiţii, mai mulţi tineri cu elan au început să se mobilizeze pe reţelele de socializare, astfel că prin grupul de sprijin “Reuşim Împreună R.R.R.” şi grupul “Împreună pentru Raluca” au început să strângă sume consistente, prin licitaţii sau donaţii, dar s-au organizat şi mai multe spectacole, evenimente sau acţiuni culturale sau sportive în scop caritabil.

Astfel, s-a acumulat o sumă considerabilă de bani, dar nu suficientă pentru ca Raluca să îşi poată continua tratamentul în Italia şi să facă transplantul.

A venit, însă, şi vestea cea mare! După mai multe demersuri, Laurenţiu Ciocoi – liderul grupului de sprijin “Reuşim Împreună R.R.R.” a reuşit să materializeze discuţiile cu un important ONG şi Raluca poate fi operată în Italia, iar intervenţia chirurgicală va fi fără bani!

“După mai multe discuţii cu întrevederi cu deputatul Cristian Lupaş, am reuşit să discut cu deputatul Oana Bîzgan, care ne-a facilitat o discuţie cu un ONG, care a făcut legătura cu clinica din Italia, acolo unde se află cel mai bun doctor pediatru din Europa! În doar câteva zile, totul s-a rezolvat şi copilul era aşteptat în Italia. Cum analizele nu au fost prea bune, deplasarea a fost amânată până când riscurile unui drum cu avionul au fost risipite şi Raluca a ajuns la Roma. Transplantul va fi gratis, iar cu banii strânşi se pot acoperi celelalte cheltuieli şi fetiţa poate fi pusă pe picioare! Campania s-a sfârşit şi cu această ocazie vreau să mulţumesc pentru susţinere celor de la Crucea Roşie – Filiala Sălaj, AS Cavalerii, ziarului Sportul Sălăjean şi tuturor oamenilor de bine din ţară”, a spus Laurenţiu Ciocoi cu satisfacţia unui luptător de la finalul unui mare meci câştigat.

De acum încolo, cei care se vor ocupa de soarta micuţei Raluca vor fi medicii din Italia, acolo unde familia Szilagyi-Birta a plecat în cursul zilei de duminică pe calea aerului.

În Peninsulă, vor urma însă alte meciuri din care sperăm că Raluca va ieși câștigătoare!

Luni dimineaţă, fetiţa din Zalău a fost deja internată la Clinica “Bambino Gesu” din Roma, unde a făcut primele analize, urmând să continue tratamentul până la operația de transplant de măduvă osoasă.

 

“Datorită implicării grupului de sprijin <Reuşim Împreună R.R.R.> prin Laurențiu Ciocoi, azi luni 20.11.2017 ne aflăm la clinica Bambino Gesu din Roma şi urmează să efectuăm procedurile medicale necesare tratamentului fiicei noastre, Raluca. Pentru că nu am fi ajuns aici fără implicarea voastră, a tuturor, pentru care vă mulţumim din suflet, noi familia Szilágyi Birta am hotărât să donăm la rândul nostru, pentru ca acest grup de sprijin <Reuşim Împreună R.R.R.> să poata ajuta şi alte familii aflate în nevoie. Considerăm că în acest moment ajutorul vostru al tururor şi-a atins scopul. Vă mulţumim, familia Szilágyi Birta Raul, Ana, George şi mai ales Raluca! Dumnezeu să vă răsplătească cu multă sănătate! #REUSIMIMPREUNA”, a fost mesajul mamei, aflată alături de Raluca în clinica din Italia.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL