Connect with us

CUPELE EUROPENE

HC Zalău îşi află joi adversarele din grupele Cupei EHF. Vezi urnele pentru tragerea la sorţi


Atât gruparea de sub Meseş, cât şi SCM Craiova au fost incluse în a treia urnă, din care mai fac parte Byasen (Norvegia) şi Issy Paris (Franţa)


Şi în acest sezon, HC Zalău a reuşit o performanţă notabilă în Cupa EHF şi s-a calificat în grupele competiţiei, după ce a trecut în tururile preliminare la pas de Ankara şi Hypo Viena.

În faza următoare a competiţiei, gruparea de sub Meseş urmează să întâlnească adversari mult mai valoroşi, pe care îi va afla joi, de la ora 12.00 (ora României), când la Viena va avea loc tragerea la sorţi.

Federaţia Europeană de Handbal a făcut publice urnele valorice pentru tragerea la sorţi, iar HC Zalău a fost repartizată în urna a treia, de unde mai fac parte SCM Craiova, Byasen (Norvegia) şi Issy Paris (Franţa).

În urna capilor de serie au fost incluse cele patru echipe ce vin din Liga Campionilor, Vistal Gdynia (Polonia), Brest Bretagne (Franţa), Larvik şi Vipers Kristiansand (ambele din Norvegia).

Federaţia Europeană a explicat şi procedurile tragerii la sorţi, iar pentru început vor fi extrase echipele din primele două urne valorice. Apoi, Byasen va merge într-o grupă în care nu se vor afla Larvik şi Vipers Kristiansand, deoarece două echipe din aceeaşi ţară nu se pot întâlni în faza grupelor. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu Issy Paris, care nu o va putea întâlni pe Brest Betragne.

La prima vedere, sunt şanse foarte mari ca HC Zalău să întâlnească o echipă din Norvegia, dar şi una din Danemarca, ţări care au câte trei echipe în această fază.

Totodată, HC Zalău s-ar putea reîntâlni cu Lada (echipă ce face parte din urna a doua) sau cu Banik Most (grupare din urna a patra), echipe cu care s-a mai duelat în istoria recentă a cupelor europene.

Un lucru este clar, gruparea de sub Meseş va avea parte de deplasări lungi, în Norvegia, Danemarca, Rusia sau Suedia, iar în perioada 6 ianuarie – 11 februarie 2018 va fi nevoită să susţină toate cele şase jocuri din grupă.  În sferturi se vor califica primele două clasate din cele patru grupe.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE