Connect with us

HANDBAL

Roxana Varga impresionează la lotul naţional de tineret!

Junioarea lui HC Zalău este golgetera României, în stagiul de la Plopeni, interul de 19 ani a marcat 19 goluri, în două meciuri amicale

 

Nu mai sunt o noutate evoluţiile foarte bune ale handbalistei Roxana Varga. De săptămâna trecută două handbaliste de la HC Zalău au fost convocate la lotul naţional de tineret, în pregătire la Plopeni, unde efectueză antrenamente cât şi jocuri de verificare. În primul amical, susţinut la Plopeni, “tricolorele” s-au duelat cu CSM Ploieşti, formaţie ce ocupă în acest moment locul 6, în Liga Naţională. Ploieştencele s-au impus cu scorul de 29 – 24, după ce la pauză tot formaţia prahoveană conducea cu 16 – 13. Din echipa naţională de tineret s-a remarcat Roxana Varga, care a reuşit să marcheze de şapte ori! În cel de-al doilea, naţionala pregătită de Dumitru Muşi şi Costică Buceschi, s-a duelat tot cu CSM Ploieşti.

 

De data aceasta, scorul a fost unul mai strâns, tinerele “tricolore” au dat o replică mult mai tăioasă decât în precedentul meci. S-a terminat 32 – 31 pentru CSM Ploieşti, după ce, la pauză, tabela indica egalitate. Din nou, a ieşit în evidenţă Roxana Varga, care a marcat nu mai puţin de 12 goluri, fiind golgetera echipei naţionale, în aceste două meciuri de verificare. În tricoul echipei naţionale de tineret am putut-o regăsi şi pe Andrada Pop, handbalistă care deşi se află la prima acţiune a echipei naţionale, s-a descurcat destul de bine. Pentru selecţionata pregătită de Dumitru Muşi şi Costică Buceschi au urmat alte două jocuri de verificare cu Corona Braşov, marţi şi miercuri, ambele în Sala de Sport, de la Plopeni.

“Roxana Varga este într-un real progres. Ne bucură faptul că există asemenea jucătoare, care cresc în formă sportivă de la o zi la alta. Handbalista de la Zalău s-au descurcat destul de bine. Sunt făcute pentru sportul de mare performanţă”, a declarat Dumitru Muşi, pentru ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL