Connect with us

CUPELE EUROPENE

HC Zalău, la un meci distanţă de grupele Cupei EHF


După o victorie la opt goluri diferenţă în tur, sălăjencele mai trebuie să îndeplinească o simplă formalitate pentru a ajunge în faza următoare a competiţiei


Sâmbătă, ora 17.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău: 

HC Zalău – Hypo Viena

Când a pus accentul pe cupele europene, HC Zalău a reuşit performanţe notabile, iar în anul 2012  a ajuns în finala Cupei EHF, ca un an mai târziu, sălăjencele să bifeze şi o semifinală a aceleiaşi competiţii. Şi în această stagiune, gruparea de sub Meseş este cât pe ce să bifeze un rezultat mare: calificarea în grupele Cupei EHF. Această realizare devine o simplă formalitate înaintea returului de sâmbătă, având în vedere că HC Zalău porneşte cu un avantaj de opt goluri pe care l-a luat în meciul de la Viena, unde s-a impus cu 30 – 22. Hypo este un nume consacrat în handbalul european şi are în palmare opt trofee ale Ligii Campionilor, dar în acest sezon, campioana Austriei este mai slabă decât s-ar fi aşteptat până şi oficialii de la HC Zalău.

Acest lucru s-a putut observa şi în partida de vinerea trecută, din Austria, unde gruparea de sub Meseş a controlat tot jocul. Zălăuancele au avut parte şi de o susţinere masivă din tribune, având în vedere că  la meci a fost prezent un grup important de suporteri, dar şi acţionari şi sponsori. Partida retur se anunţă una şi mai specială, în condiţiile în care Valentina Panici şi colegele sale pot sărbători calificarea în grupe împreună cu suporterii. Se aşteaptă o sală plină, având în vedere că jocul de sâmbătă este şi ultimul din acest an,  Liga Naţională, cât şi cupele europene urmând să ia o pauză până la începutul lunii ianuarie. Chiar dacă au un avantaj de opt goluri, handbalistele de la HC Zalău nu se culcă pe o ureche şi îşi propun o victorie şi în partida de sâmbătă, care va începe de la ora 17.00, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”.

Partida retur dintre HC Zalău şi Hypo Viena va fi arbitrată de o brigada de arbitri din Suedia, formată din Maria Bennani şi Safia Bennani, iar observatorul EHF va fi Nicolae Vizitiu din Republica Moldova. Bilete pentru acest joc vor putea fi achiziţionate la preţul de 10 lei începând de vineri, între orele 15.00 – 16.00, dar şi sâmbătă, începând cu ora 15.00.

În grupele Cupei EHF, HC Zalău va susţine nu mai puţin de şase meciuri în perioada ianuarie – februarie 2016, urmând să îşi afle adversarii din următoarea fază a competiţiei pe 21 noiembrie, când va avea loc tragerea la sorţi.

Să mai spunem că România ar putea avea chiar două echipe în grupele Cupei EHF. Şi SCM Craiova este foarte aproape de o astfel de realizare după ce a câştigat meciul tur cu Debrecen, scor 24 – 19. Returul are loc duminică, iar formaţia antrenată de Bogdan Burcea are de apărat un avantaj de 5 goluri în Ungaria.

 

 

140 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE