Connect with us

ALTE SPORTURI

Zalăul, gazda unei finale de Campionat Naţional de lupte libere


Luptele libere din Sălaj au intrat pe o pantă ascendentă la nivel de copii și juniori, iar odată cu resuscitarea Asociației Județene de Lupte, acolo unde sunt așteptați să se alăture cât mai mulți oameni de afaceri, urbea de la poalele Meseșului a început să găzduiască competiții importante, iar la finalul acestei săptămâni pasionații de lupte se vor putea delecta cu o finală de Campionat Național


Clubul Sportiv Şcolar Zalău organizează din nouă o competiţie importantă la lupte libere. După ce în primăvara acestui an a găzduzduit o competiţie de verificare şi calificare la etapa finală a Campionatelor Naţionale de lupte libere, lupte greco-romane şi lupte feminine, clubul zălăuan găzduieşte la finalul acestei săptămâni finala  Campionatului Naţional de cadeţi pe echipe, competiţie ce va avea loc în Sala de Sport a Liceului Sportiv “Avram Iancu” din Zalău.

Cele opt echipe calificate la fiecare stil vor sosi în urbea de la poalele Meseşului în cursul zilei de vineri, 17 noiembrie, iar la ora 16 îcepe validarea concurenţilor. O oră mai târziu, de la ora 17:00 va avea loc şedinţa tehnică.

Unul din cele mai grele momente pentru sportivi va avea loc tot vineri, la ora 18:00 când fiecare competitor trebuie să treacă proba cântarului. Startul propriu zis al întrecerilor este programat sâmbătă la ora 9:00, astfel că pasionaţii acestei ramuri sportive vor avea plăcerea de a urmă la muncă, pe tot parcursul zilei, dar şi duminică până la orele amiezii, cei mai buni sportivi din România la categoria de vârstă cadeţi.

Alături de echipa CSS Zalău alcătuită din Ionuţ Albu (cat. 42 kg),  Alin Trif (cat. 46 kg), Gabriel Cheregi (cat. 50 kg), Flaviu Sârcă (cat. 54 kg), Sergiu Pop (cat. 58 kg), Dan Iepure (cat. 63 kg), Răzvan Bojan şi Cristian Trif (cat. 69 kg), George Orţan (cat.  76 kg), Vasile Moldovan şi Simion Pop (cat. 85 kg), respectiv Marius Pop (cat. 100 kg), pe suprafeţele de concurs mai intră sportivi din Craiova, Târgu Mureş, Oneşti, Cluj, Târgovişte, Odorheiu Secuiesc .

“Ne aşteaptă o competiţie extrem de grea. O să avem parte de trei zile grele, dar spectatorii o să se poată bucura de un spectacol sportiv de calitate. Obiectivul echipei noastre este clasarea pe locurile 3-5, dar nu ne-ar deranja o clasare mai bună. Avem o echipă tânără. Doar 5 dintre ei sunt  la categoria de vârstă cadeţi. Restul sunt în ultimul an de juniori 3. Sper să reuşim să facem o figură frumoasă şi să aducem bucurie în sufletele celor care ne sprijină, iar când spun asta mă refer la întreg aparatul administrativ, de la Primărie şi Consiliului Local până la Consiliul Judeţean. Vreau să mulţumesc pe acestă cale celor din instituţile amintite, dar şi părinţilor copiilor, prof. Dorian Faur – directorul CSS Zalău, prof. Alina Cozac – inspector de specialitate, precum şi conducerii Asociaţiei Judeţene de lupte formate din Călin Niri – preşedinte, Adrian Sturz şi Nicu Goarnă – vicepreşedinţi, şi – nu în ultimul rând, lui Alexandru Mureşan”, a precizat prof. Gheorghe Panc pentru Sportul Sălăjean.

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI