Connect with us

FOTBAL

Rapid Jibou s-a impus în derby-ul etapei de la Şimleu Silvaniei! GALERIE FOTO


Gruparea din oraşul de pe Someş a reuşit să câştige la o diferenţă de trei goluri duelul de sub Măgura cu Sportul, meci în care Marius Haiduc a izbutit un gol de generic


La fel cum se întâmpla în sezonul trecut, şi în acest campionat, trei echipe se luptă pentru supremaţie. Unirea Mirşid şi Dumbrava Gîlgău ocupă primele două poziţii, fiind singurele echipe neînvinse din acest sezon, însă şi Rapid Jibou se ţine tare şi le “suflă în ceafă” ultimelor două campioane ale Sălajului. Duminică, formaţia de pe Someş a avut parte de un duel dificil, având în vedere că a întâlnit în deplasare Sportul Şimleu, o altă echipă cu pretenţii, dar care uşor-uşor se îndepărtează de locurile fruntaşe.

La derby-ul de duminică, în tribunele Stadionului din Şimleu Silvaniei au fost prezenţi peste 150 de spectatori, care au venit să-şi încurajeze favoriţii, în speranţe obţinerii unui rezultat pozitiv al şimleuanilor. De menţionat este faptul că şi jibouanii au avut de partea lor sprijinul unui grup de suporteri venit din oraşul de pe Someş. Astfel, într-o ambianţă plăcută, demnă de un derby judeţean a debutat şi jocul.

Cele două formaţii s-au tatonat în primele minute, dar după numai 4 minute, Flaviu Porumb a izbutit să deschidă scorul. După doar 9 minute, Vlad Lazăr a dublat avantajul jibouanilor, spre nemulţumirea şimleuanilor aflaţi în tribunele Stadionului “Măgura”.  După primirea celui de-al doilea gol, şimleuanii au ieşit tot mai mult la joc şi au început să apară şi ocaziile la poarta lui Adrian Noţigan. Totuşi, la Sportul Şimleu s-a văzut şi lipsa golgheterului Andrei Chiş, iar gazdele nu au găsit calea spre gol, iar la vestiare s-a intrat cu 0 – 2.

După revenirea de la cabine, jibouanii s-au relaxat uşor şi Sportul Şimleu a fost echipa mai periculoasă şi cu ocaziile mai clare. În minutul 65 a avut loc şi un eveniment neplăcut. Astfel, Vlad Lazăr s-a accidentat la glezna piciorului stâng, iar un echipaj SMURD a ajuns imediat la stadion, tânărul jucător fiind transportat la Spitalul din Şimleu Silvaniei. După câteva minute, Sportul Şimleu a reuşit să revină în joc, iar Ciprian Nagy a redus din diferenţă, iar gazdele erau pe val şi au mai ratat o ocazie de a egala.

La faza imediat următoare, Raul Brînduşe a luat o acţiune pe cont propriu în banda stângă şi după ce a trecut de doi adversari, l-a învins elegant pe Flaviu Dragoş şi a dus scorul la 1 – 3. La acest scor, jucătorii Şimleului au căzut psihic, iar Rapidul a controlat finalul de partidă. În minutul 81, Marius Haiduc a înscris cel mai frumos gol al partidei. Astfel, după ce a primit mingea la mijlocul terenului, talentatul mijlocaş a luat o acţiune pe cont propriu şi a driblat patru jucători ai gazdelor, ajungând în careu, acolo unde a trecut şi de Flaviu Dragoş şi a înscris în poarta goală, stabilind şi scorul final al partidei.

După această partidă, pentru Sportul urmează o deplasare lungă la Ileanda, în timp ce Rapid se pregăteşte pentru derby-ul cu Dumbrava Gîlgău. Să spunem că la derby-ul de sâmbătă, oficialii grupării jiboaune vor amplasa câteva urne pentru donaţii, în sprijinul Ralucăi, fetiţa care suferă de leucemie.

 


Marius Haiduc, jucător Rapid Jibou: “Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm cele trei puncte care ne menţin în lupta pentru locul 1. Mă bucur că am marcat şi că am putut să-mi ajut echipa. Acum, nu ne rămâne decât să ne concentrăm pentru meciul de sâmbătă cu Dumbrava Gîlgău, care consider că este decisiv pentru noi. Aşteptăm în număr cât mai mare suporterii să vină să ne susţină. În ceea ce priveşte golul reuşit, pot să spun că mai am un gol, înscris contra Dumbravei Gîlgău, un şut de la 35-40 de metri, dar acesta cu Şimleu parcă e cel mai frumos. Am luat mingea de la mijlocul terenului, am văzut că nu mă ajută nimeni şi am zis să încerc singur. Am driblat 3 sau 4 adversari şi am marcat spre bucuria mea şi a colegilor”.


Sportul Şimleu – Rapid Jibou 1 – 4 (0 – 2)

Au marcat: Ciprian Nagy (‘69), respectiv Flaviu Porumb (‘4), Vlad Lazăr (‘13), Raul Brînduşe (‘70) şi Marius Haiduc (‘81)

Sportul: Flaviu Dragoş – Silviu Crişan, Doru Sabău (cpt.), Florin Vaşvari, Adrian Bregea, Alexandru Cătuna (‘67 George Pop), Mălin Sabău (‘46 Ciprian Nagy), Lupo Csaba, Garbacz Szilard, Daniel Contraş şi Tudor Ulmeanu (‘10 Paul Ardelean). Rezerve: Florin Moisi – Alin Chereji, Paul Buzea şi Ionuţ Cozac. Antrenor:  Eugen Crişan

Rapid: Adrian Noţigan – Vlad Lazăr (‘65 Puiu Unguraş), Marius Mureşan, Cristian Ţurcaş, Rareş Pintea, Vlad Buda, Marius Muntean, Alex Turcu (cpt.), Raul Brînduşe, Marius Haiduc şi Flaviu Porumb. Rezerve: Gabriel Blidar şi Dănuţ Pop.  Conducător: Marius Stana

Au arbitrat: la centru: Bogdan Puşcaş (Zalău), asistenţi: Alin Lazăr (Tihău) şi Rareş Balota (Bocşa)

Observator AJF: Simion Corb (Zalău)

Jucătorul meciului: MARIUS HAIDUC


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL