Connect with us

ALTE SPORTURI

Culturistul Sorin Fritea, aproape de finala Campionatului Mondial!


Sportivul de la CS Gold GYM Şimleu s-a clasat pe locul 7 la cea mai prestigioasă competiţie de Body Building din lume la categoria de masters


Cei mai buni dintre cei mai buni culturişti de pe întreg mapamondul la categoriile juniori şi masters s-au duelat la Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness de la Bistriţa, în prezenţa preşedintele Federaţiei Internaţionale de Culturism şi Fitness, Rafael Santonja.

Timp de trei zile (perioada 10 – 13 noiembrie), oraşul din Transilvania (n.r. acest oraş transilvănean a fost desemnat să organizeze această competiţie în dauna unor oraşe din Columbia, Portugalia şi Rusia) a fost capitala culturismului, astfel că în competiţie au intrat numai puţin de 526 de sportivi de la 216 delegaţii din 52 de ţări!

La acest eveniment de mare anvergură, Sălajul a fost reprezentat de şimleuanul Sorin Fritea de la CS Gold GYM, care a intrat în concurs la categoria masters 45 – 49 ani – Body Building clasic – open. În lupta pentru un loc cât mai bun s-au aflat 14 sportivi. Pregătit exemplar, Sorin Fritea a avut o prestaţie meritorie, fiind aproape de calificarea în marea finală, în care s-au duelat pentru medalii cei mai buni şase la categorie. Astfel, şimleuanul s-a clasat pe locul şapte, la doar 2 puncte de ultimul loc ce ducea în faza finală.

“La prima mea participare la Campionatul Mondial am ocupat locul 7, la doar 2 puncte de a intra în finală. Sunt foarte mulţumit, deşi visam să intru în finală!”, a spus Sorin Fritea.

Prezent la Mondialele din Bistriţa, Ioan Lalo – preşedintele CS Gold GYM Şimleu – a avut numai cuvinte de laudă la adresa Timişoara.

“Sunt foarte mulţumit şi îl felicit pe această cale pe Sorin, pentru forma foarte bună pe care a avut-o în ziua concursului. Sunt convins că dacă ar fi intrat în finală la runda 3 – programul liber ales (după fond muzical), unde Sorin este un adevărat profesionist, s-ar fi schimbat datele şi totodată clasamentul primilor 6 sportivi. Acest lucru pot să-l confirme cei care au văzut Campionatul Balcanic din anul 2015, când Sorin a fost vicecampion balcanic şi la programul liber-ales a ridicat sala în picioare. Atât eu cât şi Sorin suntem mulţumiţi de rezultatul obţinut, cu atât mai mult cu cât Fritea practică acest sport curat, fără a folosi substanţe-doping, la fel ca şi mine”, a menţionat preşedintele Ioan Laslo.

Mai multe, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 15 noiembrie. 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI