Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un tânăr din Zalău a fost prins cu marfă contrafăcută în pieţele din Satu Mare


U zălăuan în vârstă de 21 de ani a fost prins de patrulele de jandarmi într-o piaţă din reşedinţa judeţului vecin în timp ce vindea marfă contrafăcută


Poliţiştii sătmăreni specializaţi în investigarea criminalităţii economice au acţionat recent pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară activităţi comerciale ilicite.

 Astfel, poliţiştii au controlat 26 societăţi comerciale şi  persoane fizice de pe raza județului și din piața en-gros din municipiul Satu Mare,  în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, a contrabandei și a altor fapte de natură contravențională și penală în domeniu.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat două infracţiuni și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale  în valoare  de peste 40 000 lei. În acest context au fost indisponibilizați 55 litri de alcool și 14 pachete de țigări, nefiscalizate, dar și 400 kg de legume și alte bunuri, toate în urma săvârșirii unor contravenții la legislația ce reglementează activitățile de comerț, constând în  vânzarea de produse fără documente de proveniență sau nerespectarea măsurilor de reglementare a pieței produselor agricole.Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării se ridică la suma de 4 200 lei.

A fost depistată o persoană de sex feminin de 34 de ani din Satu Mare, în timp ce oferea spre vânzare produse industriale, constând în îmbrăcăminte și încălțăminte, suspecte a fi contrafăcute.

Atât față de aceasta cât și de față de tânărul de 21 de ani din Zalău, depistat de o patrulă de jandarmi în timp ce comercializa parfumuri suspectate a fi contrafăcute, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, scriu colegii de la PortalSM.

85 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj