Connect with us

FOTBAL

Supărare mare la Buciumi. Ioan Eugen Lazăr: „Arbitrajul din Sălaj este pe o pantă descendentă. Vrem să ne oficieze doar arbitri străini”

Conducătorul formaţiei Cetatea, cel care este şi primarul comunei Buciumi, a acuzat vehement maniera de joc a brigăzii conduse de Flavius Seiche de la partida cu Silvania Cehu Silvaniei, precizînd că arbitrul a eliminat gratuit doi jucători de la Cetatea şi a acordat eronat o lovitură de la 11m gazdelor. Ajuns la capătul răbdării, Ioan Eugen Lazăr solicită arbitrii din afara judeţului! În plus, oficialul echipei din Buciumi spune că jucătorul Iuliu Miere, cel care ar fi sărit la gâtul arbitrului, nici măcar nu s-a atins de „central”

 

În acest sezon, Cetatea Buciumi a avut un  început bun şi în primele cinci etape a avut trei victorii şi o egal, clasându-se pe un frumos loc 6!

Din păcate pentru gruparea condusă de Ioan Eugen Lazăr a urmat o perioadă cu rezultate modeste, astfel că în următoarele şapte runde elevii lui Dan Lucaciu nu au mai putut simţi gustul victoriei.

Cu cinci eşecuri şi două remize, Cetatea a căzut pe locul 9, având acelaşi punctaj cu AS Chieşd, ocupanta locului 10.

În ultima etapă, partida de la Cehu Silvaniei a fost una nebună, în care Silvania avea deja 2 – 0 după o jumătate de oră. Răzvan Nicorici şi compania au avut un revenire de senzaţie, marcând de trei ori la rând.

Gazdele au egalat însă, după o lovitură de la 11m la care oficialii echipei din Buciumi au protestat vehement, cu atât mai mult cu cât Cetatea era deja în 10, Bogdan Ember fiind deja eliminat.

În prelungiri, Iuliu Miere – cel care a devenit cel mai vârstnic jucător din Liga a IV-a – a fost eliminat pentru că l-a lovit din spate pe un adversar, dar conducătorul Cetăţii spune că totul a fost un accident, deoarece jucătorul de 56 de ani nu şi-a făcut bine paşi şi a căzut pe adversar! În plus, Miere nu l-ar fi bruscat pe arbitru, precizând că „veteranul” nici măcar nu l-a ajns pe arbitru…

„ Meciul de la Cehu Silvaniei s-a disputat într-o notă normală, de fair-play, până când l-a eliminat pe Ember pentru injurii la adresa arbitrului de tuşă. Decizia a fost un pic forţată pentru că se întâmplă multe injurii într-un meci de fotbal, pentru că e un meci de fotbal. Mă rog, arbitrul a luat decizia să-i dea roşu, după care la scorul de 3 – 2 pentru noi a acordat penalty pentru Cehu, la o fază în care jucătorul nostru Natanael Ciupe conducea mingea, a făcut preluare pe piept şi a vrut să o respingă, dar jucătorul de la Silvania şi-a băgat piciorul. A urmat un clinci şi „centralul” a considerat că e penalty. Nu a fost 11 metri, iar acest lucru a fost recunoscut şi de oficialii de la Silvania, cei care au spus că nu trebuia să se dea roşu şi nici penalty. S-a ajuns la o tensiune creată de el, care a culminat cu problemele cu Iuliu Miere. Era o fază de joc la mijlocul terenului, jucătorul de la Cehu Silvaniei conducea mingea, al nostru nu a atacat şi s-a împiedicat de el, că omul are o vârstă că nu mai e ca la 20 de ani şi a căzut peste adversar. Domnul Seiche a considerat că trebuie să-i dea roşu. Nu trebuia să fie roşu. Nu a avut pentru ce, a fost pur şi simplu un fault involuntar făcut de Iuliu Miere la mijlocul teenului.  Nici vorbă să îl fi strâns de gât de arbitru. Probabil că Iuliu Miere l-a înjurat pe arbitru, fiind supărat de decizii, fără să se atingă de el, a spus primarul Ioan Eugen Lazăr.

În aceste condiţii, oficialul celor de la Cetatea a subiniat dorinţa ca toate partidele echipei din Buciumi să fie oficiate de arbitri din alte judeţe, precizând că arbitrajul din Sălaj se află acum într-o pantă descendentă…

„Sincer, îmi pare rău că s-a ajuns aici, dar văd că arbitrajul din Sălaj este pe o pantă descendentă, în coborâre totală. Ceea ce am solicitat la un moment dat conducerii AJF-ului o să mai solicităm în continuare până obţinem. Adică să ne oficieze doar arbitri străini. Atâta vreme cât am avut arbitri din Turda şi din Oradea şi nu mai ştiu de unde nu au fost probleme, când vin arbitrii din ăştia divizionari dn Sălaj apar probleme”, a conchis  conducătorul formaţiei Cetatea Buciumi.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. buciuman

    14 November 2017 at 18:28

    Bogar…..bine lucrat, si adevarul ca acest exemplar are stofa si este croit exact dupa chipul si asemanarea celor care ne conduc fotbalul! Etapa trecuta, la Criseni a intrat peste arbitri in vestiar si l-a facut ,,javra” pe arbitrul divizionar Unimatan (in fata observatorului !). In ciuda documentelor oficiale (raport arbitru, raport observator), nimic, nici o reactie din partea AJF (acolo unde tocmai, intamplator sau nu, Bogar este si ….. vicepresedinte). Etapa asta a pus presiune iar pe arbitri dar victima, de data asta, a fost chiar amicul (Lucaciu) sefului de la arbitri (Birjac). Dar nu-i nici o problema, treaba e ca mergem inainte, e bine si asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL