Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Braconier prins în timp ce acţiona noaptea pe râul Jiu. GALERIE FOTO


Un braconier din judeţul Gorj a fost orpit în trafic de poliţişti şi prins că avea asupra lui peste 30 de kilograme de peşte dar şi alte ustensile folosite pentru braconaj


Polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat în trafic, recent, un bărbat de 48 de ani, din oraşul Turceni, în timp ce conducea un autoturism proprietate personală, cu care transporta cantitatea de 33,3 kg peşte, diferite specii, fără a putea justifica proveniența.

De asemenea, în urma controlului autoturismului, au fost identificate mai multe unelte folosite în vederea braconajului piscicol (o barcă pneumatică cu vâsle, 5 lansete de pescuit, 5 plase de pescuit cu fir textil și polimeric, în lungime totală de 700 metri liniari), a căror deținere și utilizare este interzisă.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că suspectul ar fi pescuit ilegal din apele râului Jiu, pe timpul nopții, cantitatea de 33,3 kg pește diferite specii, fără a deține licență sau autorizație de pescuit. Cantitatea de pește identificată a fost confiscată şi predată pentru valorificare la o societate comercială autorizată, uneltele de pescuit identificate au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă cu suspectul în stare de libertate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit fără autorizaţie, deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui obţinut din pescuit şi deţinerea sau folosirea la pescuit, de către persoanele neautorizate, a uneltelor de pescuit comercial, conform unui comunicat al IPJ Gorj.

166 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare