Connect with us

CUPELE EUROPENE

Zalăul a “năucit” o multiplă câştigătoare a Ligii Campionilor! Culisele unei victorii cât o calificare. GALERIE FOTO şi VIDEO


Fetele pregătite de Gheorghe Tadici au intrat cu emoţii în joc, fiind copleşite de atmosfera creată de cele două galerii, însă, până în final, s-au impus la o diferenţă de opt goluri şi pornesc cu prima şansă la calificare


Manşa tur din micuţul orăşel Maria Enzersdorf de lângă Viena a fost câştigată de fetele pregătite de Gheorghe Tadici cu scorul de 30 – 22. Victoria la o diferenţă de opt goluri este cât o calificare, pentru că le va fi greu vienezelor să se impună la o diferenţă aşa de mare în manşa retur programată sâmbătă de la ora 17.00 la Zalău.

Echipa din Zalău a ajuns în grandiosul complex sportiv din Maria Enzersdorf încă de vineri, când a susţinut antrenamentul oficial.

În ziua meciului, sâmbătă, fetele au trecut pragul sălii cu mai bine de o oră înainte de începrea partidei. Au călcat timide în sala de sport, însă aveau în gând doar victoria. Gheorghe Tadici alături de stafful echipei se afla la restaurantul complexului sportiv. Se vedea că era estresat, însă ştia că fetele sunt mobilizate şi pot obţine victoria. Nu se gândea însă că va trece aşa lejer de echipa care are în palmares opt Cupe ale Campionilor!

Cu o jumătate de oră înainte de începrea partidei şi-au făcut apriţia în sală şi primii fani vienezi. Cei mai mulţi au fost părinţi cu copii care joacă la grupele de juniori ai multiplei câştigătoare a Ligii Campionilor.

Trebuie să spunem că unul dintre trofeele câştigate de Hypo Viena era afişat într-o vitrină din sala de sport, pentru a putea fi admirat de toţi spectatorii care trec pragul complexului sportiv.

Cu 20 de minute înainte de startul partidei, intră în sală şi cei peste 50 de fani veniţi din Zalău special pentru acest meci. Galeria de la poalele Meseşului a străbătut peste 600 de kilometri, înarmaţi cu steaguri, fulare şi tobe, pentru a fi alături de echipă.

A fost prezent la meci şi Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj dar şi numeroşi alţi sponsori şi acţionari. În sală au mai fost şi alţi români, însă erau cu sufletul alături de Hypo Viena, echipă la care copiii lor fac parte din grupele de juniori.

Ora 17.50. Sala din Maria Ezendorf se pregătea pentru deschiderea show-ului de pe semicerc. “Noi reprezentăm România” se auzea din colţul stâng al tribunelor, în timp ce din apus, patru tobe austriece anunţau că publicul vienez era pregătit pentru a sărbători o victorie mare în faţa Zalăului, aşa cum a fost obişnuit de-a lungul timpului, când Hypo făcea istorie!

Bucuria austriacă a durat foarte puţin timp. Fanii au început rând pe rând să fie reduşi la tăcere, iar din tribune se mai auzea doar galeria din Zalău.

Ora 18.00. Cuplul de arbitrii din Norvegia –  care a avut o prestanţă de nivel înalt pe tot parcursul partidei – fluieră pentru prima dată.

Timorate, copleşite de emoţii, dar cu gândul doar la victorie, dintr-un colţ al sălii, cu câte un copil alături, îşi fac apariţia, rând pe rând, zălăuancele.

Paula Vişan, Roxana Rob, Ana Ciolan, Claudia Constantinescu, Valentina Panici şi compaia merg timide spre semicerc. Din cealaltă parte, pline de entuziasm, vienezele aleargă spre centrul terenului după ce salută galeria şi mascota. Printre ele se numără şi Teodora Măgurean, o tânără handbalistă din Baia Mare care a ajuns în această vară în curtea formaţiei din capitala Austriei.

Meciul era pregătit de start. Lovitura de începere o are HC Zalău.

Primul atac, prima greşeală. Scăpăm însă cu noroc, pentru că în faza imediat următoare vienezele ratează şi ele. Ratăm aruncarea, iar la următoarea repunere a mingii, austriecele ne taxează greşeala şi deschid scorul.

1 – 0. Publicul este în extaz, de la difuzoare se aude imnul echipei iar meciul părea o simplă formalitate pentru vieneze.

Ana Maria Dragut înscrie şi egalează, ca mai apoi, după o nouă ratare a vienezelor, zălăuancele să beneficieze de o aruncare de la 7 metri pe care o transformă Roxan Rob.

1 – 2. Atât le-a trebuit zălăuancelor. Viena a mai marcat o singură dată în următoarele zece minute, iar gruparea de la poalele Meseşului avea avantaj de 10 goluri.

Galeria din Viena a fost redusă la tăcere!

Era parcă ceva neobişnuit să-l vezi pe Gheorghe Tadici stând relaxat pe un scaun şi urmărind cum echipa lui face instrucţie cu o titrată formaţie austriacă. Din acest motiv, introduce pe teren echipa a doua a Zalăului, astfel că, rând pe rând, intră pe semicerc – Diana Nichitean, Andreea Stângă şi Alexandra Bojan. Vienezele reduc din handicap în aceste condiţi şi duc scorul la 11 – 17, adică recuperează patru goluri din diferenţa de zece.

HC Zalău începe repriza a doua cu echipa de bază, dar rând pe rând, sunt introduse tinerele handbaliste în vârstă de 18-19 ani care încearcă să-şi arate talentul handbalistic. Partida se termină 22 – 30, iar HC Zalău are prima şansă la calificare.

Returul se joacă sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in CUPELE EUROPENE