Connect with us

TENIS

Eric Verdeş, de două ori pe podium la un Circuit Naţional


Tenismenul de la CSM Zalău a ocupat locul 3 la simplu în cadrul Circuitului Naţional – Cupa CSM Timişoara. În proba de dublu, sălăjeanul a făcut pereche cu Cristian Teszari, iar cuplul a fost de neoprit, cucerind trofeul pus în joc


Eric Verdeş este una dintre marile speranţe  ale tenisului de câmp, în ceea ce priveşte judeţul Sălaj. Elevul lui Constantin Carp la CSM Zalău a impresionat anul acest prin evoluţiile sale bune, evoluţii ce l-au propulsat până spre lotul naţional.

Chiar dacă nu a rămas în lot, experienţa acumulată nu poate fi decât benefică pentru tânărul practicant al “sportului alb”. În perioada 4 – 7 noiembrie, la Timişoara a avut loc o competiţie foarte importantă, este vorba despre Circuitul Naţional – Cup CSM Timişoara, competiţie la care a participat şi Eric Verdeş. Să spunem că această competiţie a fost organizată sub egida Federaţiei Române de Tenis şi a fost destinată categoriei de vârstă 14 ani, atât la feminin, cât şi la masculin.

Având în vedere prestaţiile bune din ultima perioadă, zălăuanul a fost favoritul numărul 3 la câştigarea turneului. Astfel, a beneficiat de primul tur liber. Prin urmare, elevul lui Constantin Carp a intrat în competiţie direct în  turul 2, când a fost nevoit să dea piept cu Alexandru Ispas. Eric Verdeş a evoluat plin de încredere şi nu a avut parte de emoţii în duelul cu Ispas. Astfel, după un joc controlat în totalitate, elevul lui Constantin Carp s-a impus în două seturi, scor 6 – 1, 6 – 1.

Calificat în sferturile de finală ale competiţiei, Eric Verdeş s-a luptat pentru calificarea în semifinale cu George Cosma, de la ACS Pro Sport 2009. Zălăuanul a început foarte rău meciul şi în primul set nu a avut nicio reacţie în faţa lui Cosma. Prin urmare, sălăjeanul a cedat primul set, scor 1 – 6. Totuşi,  Verdeş nu a cedat psihic şi a revenit foarte bine în următoarele două seturi, pe care şi le-a adjudecat cu un scor identic, 6 – 4, 6 – 4.

Ajuns în “careul de aşi”, Eric Verdeş a dat peste favoritul numărul 1 al competiţiei. În duelul cu Mihai Lungu, sălăjeanul nu a avut prea multe şanse şi a fost nevoit să se recunoască învins după două seturi, scor 2 – 6, 4 – 6 şi s-a mulţumit cu locul 3.

Eric Verdeş, locul 1 la dublu

După ce a obţinut locul 3 în proba de simplu la Circuitul Naţional – Cupa CSM Timişoara, Verdeş a decis să participe şi în proba de dublu, acolo unde a făcut pereche cu Cristian Teszari, fiind favoriţii numărul 1. După ce au beneficiat de primul tur liber, Verdeş şi Teszari au trecut în două seturi de Matei Gavrea şi Andrei Ştirban, scor 6 – 1, 6 – 3.

Ajunşi în semifinale, sălăjeanul şi colegul său au avut ceva emoţii, dar în final au câştigat în trei seturi disputa cu Patrick Singer şi David Gorbe, scor 5 – 7, 6 – 3, 10 – 4. Cu toate că în finală ar fi trebuit să aibă parte de cel mai dificil meci, Eric Verdeş şi Cristian Teszari şi-au respectat statutul de principali favoriţi şi s-au impus categoric în faţa perechii formate din Mihai Lungu şi Cezar Vîlceleanu, scor 6 – 0, 6 – 2.

“Eric a avut evoluţii foarte bune la Timişoara şi se află pe o traiectorie ascendentă în ceea ce priveşte cariera lui. Joacă din ce în ce mai bine”, ne-a spus Constantin Carp. Pentru tenismenii de la CSM Zalău urmează în weekend o nouă competiţie, Trofeul CSM Oradea.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS