Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: ”Îmi doresc ca fetele să joace la potenţialul lor. Ne-ar mulţumi o victorie în Austria, fiindcă ne-ar da liniştea pentru jocul retur”


Antrenorul de la HC Zalău s-a declarat încrezător înaintea meciului tur cu Hypo, cu toate că echipa sa vine după un program încărcat, cu meciuri susţinute din trei în trei zile


HC Zalău începe lupta pentru calificarea în grupele Cupei EHF, în Austria, urmând să susţină vineri seară, de la ora 19.00 (ora României) partida tur cu Hypo Viena.

Chiar dacă sălăjencele au în faţă o echipă cu un palmares impresionat în Liga Campionilor, HC Zalău nu are frică înaintea acestui meci, mai ales că Hypo nu mai este o formaţie atât de redutabilă.

Gheorghe Tadici se gândeşte chiar la o victorie, cu toate că echipa sa vine după un program încărcat cu meciuri din trei în trei zile, dar şi după o dezamăgire de la meciul de marţi cu Univeristatea Cluj, unde gruparea de sub Meseş a scăpat victorie printre degete, fiind egalată în ultimele secunde.

”În primul rând îmi doresc ca fetele să joace la potenţialul lor. Sunt afectate după evenimentele petrecute cu ocazia jocului de la Cluj, dar am încerca să le mobilizez. Ne-am şi antrenat după ce am sosit la Viena. Este adevărat, Hypo nu mai este echipa de altădată, nicio formaţie nu îşi păstrează aceleaşi loturi timp de 4-5 ani. Parcurgând lotul, gazdele au câteva jucătoare străine din Lituania, din Ungaria în principal. Pe datele care le avem, nu foarte multe despre ele, sigur că din echipa care a fost mai rezistă trei dintre jucătoare, în frunte cu Acimovic, cea mai periculoasă. Mai este şi Sanko, portar cu mare experienţă, un fel de Ionica Munteanu, Paula Ungureanu, cu ochi, cu plasament. Acum depinde şi de combativitatea echipei noastre. M-ar mulţumi o victorie, mi-ar da şi liniştea pentru partida retur, mai ales că între cele două manşe, marţi, mai trebuie să ne ducem să jucăm şi la Brăila. Încercăm să gestionăm această situaţie, iar vineri să obţinem un rezultat cât mai bun, care să ne dea speranţe pentru săptămâna viitoare”, a spus Gheorghe Tadici pentru Prosport.

HC Zalău îşi doreşte cu adevărat să se califice în grupele competiţiei, mai ales după ce Consiliul Judeţean Sălaj a dat asigurări că echipa va fi susţinută financiar şi în faza următoare a Cupei EHF. Va urma însă o perioadă extreme de grea, având în vedere că în perioada ianuarie – februarie, se vor juca toate cele şase meciuri din grupă. În plus, în primele două luni din anul 2018, gruparea de sub Meseş va avea de jucat şi opt meciuri în campionat.

“Obiectul pentru care l-am trasat pentru echipă, încă dinainte de meciurile din turul 2, a fost calificare în grupele Cupei EHF. Şi pentru handbalul românesc ar fi o treabă bună, ajută la punctaj, sperăm să reuşim. Din punctul meu de vedere, facem tot ceea ce depinde de noi, chiar dacă eforturile financiare nu sunt simplu de rezolvat şi de acoperit. Din 7 ianuarie până în 10 februarie trebuie să dispuţi 12 meciuri, practic un tur de campionat, cu deplasări complicate. Chiar de la început începem cu un drum până la Galaţi. Mă îngrozesc când văd prognoza pentru lunile ianuarie – februarie, dar vom vedea cum vom gestiona astfel de situaţii, în primul rând să ne calificăm. Treaba asta se întâmplă cu concursul cu Consiliului Judeţean, care ne-a dat asigurări miercuri, că în cazul în care ne calificăm ne susţine participarea în grupe”, a mai spus Tadici.

 

Sursa: Prosport

 

 

108 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL