Connect with us

BOX

Adrian Popuţea s-a calificat în finala Campionatului Naţional şi are medalia de argint asigurată! VIDEO


Pugilistul sălăjean de la CSM Zalău este de neoprit la Naţionalele de seniori şi după două victorii, elevul lui Ioan Dragoş a ajuns în ultimul act al competiţiei, acolo unde se va duela pentru aurul naţional cu nimeni altul decât, Mihai Nistor


În această perioadă se desfăşoară unul dintre cele mai importante turnee din boxul românesc. Astfel, în capitală are loc o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Box destinat seniorilor. La prestigioasa competiţie din Bucureşti, judeţul Sălaj este reprezentat de Adrian Popuţea, de la CSM Zalău.

Pugilistul zălăuan este fără doar şi poate cel mai valoros al judeţului în acest moment. Până anul trecut, Popuţea a avut nu mai puţin de 11 clasări pe podium la Naţionale, anul trecut fiind momentul în care a schimbat categoria la care boxa şi astfel şi-a pierdut statutul de “cap de serie” şi a avut ghinion la tragerea la sorţi, fiind nevoit să boxeze încă din start cu Mihai Nistor, campionul mondial.

Chiar dacă după Naţionalele de anul trecut, pe Adrian Popuţea l-a trecut şi gândul de a se retrage din activitate şi a se axa pe o carieră în antrenorat, până la urmă, sălăjeanul nu a putut renunţa aşa uşor la sportul pe care îl îndrăgeşte cu atâta patos şi a continuat să îl practice, fiindcă mai are multe de arătat.

Astfel, Adrian Popuţea a fost din nou prezent pe lista de start a pugiliştilor de la Campionatul Naţional. La fel ca şi anul trecut, zălăuanul a participat la categoria +91 de kilograme, acolo unde au fost înscrişi un total de 11 sportivi, însă de această dată a fost cap de serie la tragerea la sorţi.

Elevul maestrului Ioan Dragoş a debutat în competiţie în compania lui Cristian Dumitrache, iar Popuţea s-a calificat fără prea mari probleme în semifinale. Ajuns între ultimii patru, zălăuanul a boxat pentru accesul în finală cu Daniel Burciu de la Dinamo Bucureşti. După un meci disputat, Adrian Popuţea şi-a arătat clasa în ring şi a fost pugilistul mai periculos, iar în final, sălăjeanul a reuşit să-l învingă la puncte pe dinamovist şi să-şi asigure prezenţa în finală. În acelaşi timp, în urma acestui succes, Popuţea are medalia de argint asigurată.

În ultimul act al Campionatului Naţional de Seniori, la categoria +91 kg, Adrian Popuţea va box pentru aur cu Mihai Nistor. Sălăjeanul are capacitatea de a câştiga aurul şi de a se revanşa pentru meciul de anul trecut, iar noi nu putem decât să îi ţinem pumnii pentru cucerirea medaliei de aur, având în vedere forma bună în care se află pugilistul zălăuan. Dacă va câştiga finala, pentru Adrian Popuţea ar fi a doua medalie de aur din acest an, după ce cucerită la Cupa României. Meciul dintre Nistor şi Popuţea va putea fi urmărit în această seară, pe TVR HD, începând cu orele 20.00.

143 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX