Connect with us

ARTE MARTIALE

Salbă impresionantă de medalii pentru CS Terra Kid. Iulia Cliţan, dublă campioană mondială!


Delegația condusă de Remus Cliţan a obținut performanțe absolut uluitoare în cadrul celei de-a VII-a ediții a Campionatului Mondial de Karate desfășurat de vineri până duminică la Cluj-Napoca. Din cei nouă sportivi calificați la Mondiale, doar doi s-au întors acasă cu o singură medalie, ceilalți șapte urcând pe podium de minim două ori


Cel mai titrat club sportiv din judeţ în rândul sporturilor neolimpice rămâne Clubul Sportiv Terra Kid Zalău. La finalul săptămânii trecute, cu prilejul Campionatului Mondial de Karate – DO FUDOKAN, sportivii de la Terra Kid au fost din nou la cel mai înalt nivel. Cu o serie de nume noi în componenţa grupei de karate, dar şi cu un nou antrenor, în persoana lui Oliwer Dobre, sportivii de la clubul din urbea de la poalele Meseşului au depăşit aşteptările şi au obţinut medalie după medalie.

Cea mai cunoscută sportivă a clubului pentru publicul sălăjean, Iulia Cliţan,  a reuşit la Cluj-Napoca să urce pe podium de patru ori, iar de două ori pe cea mai înaltă treaptă. Concurând în competiţia senioarelor, Iulia s-a încununat campioană mondială în probele de fuku go şi kata echipe, iar în proba de kata individual şi-a trecut în palmares medalia de bronz.

Pe lângă cele două titluri de campioană şi bronzul de la kata, Iulia Cliţan a mai cucerit şi o medalie de argint, în proba de kumite echipe. În cadrul întrecerilor rezervate senioarelor a concurat şi Ileana Benescu. Sportiva legitimată anul acesta la CS Terra Kid s-a clasat pe locul 1 în proba de enbu mixt şi a devenit campioană mondială, iar  la kumite echipe a cucerit argintul alături de Iulia Cliţan.

Un alt sportiv de la CS Terra Kid care a revenit acasă cu două medalii este Cristian Duţă.  Intrat în competiţie la categoria seniori, Cristian a cucerit alături de colega lui de club, Ileana Benescu, medalia de aur la enbu mixt, iar în proba de enbu masculin s-a clsat pe locul 3 cucerind medalia de bronz.

Tot la seniori a concurat şi Vlad Popescu. Din păcate pentru sportivul de la Terra Kid, elevul lui Oliwer Dobre a terminat proba de kata la un pas de medalie, pe locul 4, dar s-a revanşat la enbu masculin unde s-a încununat campion mondial alături de colegul său, Cristian Duţă. Unul dintre cei mai medaliaţi sportivi de la CS Terra Kid la Mondialele de la Cluj-Napoca a fost Horaţiu Lixandru – sportiv care a concurat la categoria de vârstă tineret.

Horaţiu a cucerit la Cluj patru medalii de aur şi una de bronz. Tânărul sportiv al clubului condus de Remus Cliţan a devenit campion mondial în probele de kata individual, fuku go, kata echipe şi enbu masculin, iar în proba de kumite echipe a cucerit medalia de bronz.

Cu patru titluri de campioană mondială şi-a îmbunătăţit palmaresul şi junioara Ana Popescu. Una dintre cele mai tinere componente ale delegaţiei de la CS Terra Kid, Ana a cucerit cele patru titluri mondiale în probele de kata individual, kumite individual, fuku go şi kata echipe.

O altă junioară de la CS Terra Kid, Szeri Roberta, s-a lăsat copleşită de emoţii în faţa propriilor spectatori, mai ales că a evoluat atât de aproape de casă, iar la finalul întrecerilor a reuşit o singură clasare pe podium, la kumite echipe, probă care i-a adus zălăuancei noastre medalia de bronz.

Revenind la categoria de vârstă tineret nu putem trece cu vederea cele trei clasări pe podium ale zălăuanului Dan Poptelecan care a revenit acasă cu aur, argint şi bronz. Dan a cucerit titlul mondial în proba de kata echipe, la kata individual s-a clasat pe locul doi, iar la kumite echipe a terminat concursul pe locul 3.

La un pas de a deveni performerul delegaţiei zălăuane cu o salbă de 6 medalii a fost Rareş Mayer. Rareş a intrat în concursul la categoria de vârstă tineret şi a obţinut 3 medalii de aur, una de argint şi una de bronz, iar la una din probe s-a clasat pe locul 4!? După ce a ratat podiumul la kata individual, Rareş a obţinut medalia de aur la kata echipe, şi tot aur a mai cucerit în probele de kumite individual, respectiv enbu masculin.  Pe lângă medaiile de aur amintite, Rareş a cucerit argintul la fuku go şi medalia de bronz la kumite echipe.

“Sunt foarte fericit şi mulţumit de rezultatele sportivilor mei care fac parte din Lotul Naţional, dar şi de prestanţa şi profesionalismul manifestat la acest campionat. Sportivii de la CS Terra Kid au dovedit încă o dată că sunt o ECHIPĂ. A fost greu, iar la final au fost  şi accidentări… , însă rezultatele foarte bune obţinute vor face ca recuperarea să fie mai uşoară. Mulţumesc tuturor suporterilor care au fost prezenţi la Cluj şi ne-au susţinut la acest Campionat Mondial. Felicitări Terra Kid!”, au fost cuvintele spuse de Remus Cliţan, preşedintele CS Terra Kid Zalău la scurt timp după terminarea concursului.

Pentru sportivii de la CS Terra Kid urmează o perioadă de refacere, iar luna viitoare, după festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi ai judeţului, va avea loc obişnuita “cină în familie” a membrilor Clubului Sportiv Terra Kid Zalău.

Sursa foto: Dan Bodea

121 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE