Connect with us

ALTE SPORTURI

Zalăul, gazda Naţionalelor de oină în sală


În oraşul de la poalele Meseşului va avea loc Campionatul Naţional de Oină în Sală, dedicat categoriei de vârstă junioare II şi III


Sportul naţional nu a murit, iar în judeţul nostru au loc deseori competiţii de oină, iar la Dragu, acest sport este la el acasă. Chiar dacă nu este la fel de îndrăgit precum alte sporturi, oina oferă emoţie şi clipe minunate, trăite datorită practicării acestui sport. La finalul acestei săptămânii, cel mai important eveniment naţional va avea loc la Zalău.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, Federaţia Română de Oină, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus şi Policlinia Salvosan Ciobanca, cu sprijinul Primăriei Municipiului Zalău, Şcolii Gimnaziale Nr.1 Dragu şi a colaboratorilor media, organizează Campionatul Naţional de Oină, destinat categoriei de vârstă junioare II şi junioare III.

Să spunem că această importantă competiţie se va desfăşura în sala de sport a Liceului Sportiv “Avram Iancu”, iar sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 14.00 va avea loc şi festivitatea de deschidere. Între orele 14.30 şi 19.00 se vor disputa şi primele meciuri din cadrul acestei competiţii. În cea de-a doua zi, meciurile vor începe de la ora 9.00, iar pe la ora 13.30 este programată şi festivitatea de premiere.

În cadrul Campionatului Naţional de la Zalău s-au înscris echipe din şapte judeţe ale ţări, este vorba despre Arad, Dolj, Cluj-Napoca, Bacău, Constanţa, Argeş şi Maramureş. De asemenea, sâmbătă dimineaţa Federaţia Română de Oină a pregătit şi un moment mai special, astfel că va avea loc şi un curs de antrenori în oină, destinat profesorilor de specialitate.

“Este un eveniment inedit, atât pentru Zalău, cât şi pentru judeţul Sălaj, prin care sportul naţional revine la poalele Meseşului printr-o competiţie oficială a Federaţiei Române de Oină. Este un prim pas în dezvoltarea sportului naţional la noi în judeţ, un prim pas care va continua prin proiectul pe care l-am implementat la nivel judeţean din care fac parte şapte şcoli sălăjene, având drept scop implementarea sportului naţional în aceste unităţi şcolare. Pe această cale ţin să mulţumesc în primul rând colegilor din comisia de organizare şi desfăşurare, Federaţiei Române de Oină pentru încrederea acordată şi nu în ultimul rând, tuturor partenerilor şi colaboratorilor fără de care acest eveniment nu era posibil. Vă invităm alături de noi la sărbătoarea sportului naţional al României”, a declarat prof. Cosmin Ardelean, reprezentant Federaţiei Române de Oină.


Program Campionatul Naţional:

Sâmbătă, 11 noiembrie:

14.00: Festivitatea de deschidere

14.30 – 19.00: Desfăşurarea jocurilor

Duminică, 12 noiembrie:

9.00 – 13.00: Desfăşurarea jocurilor

13.30: Festivitatea de premiere


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI