Connect with us

ALTE SPORTURI

SPECIAL. O tânără soldat din Sălaj uimeşte întreg Ministerul Apărării Naţionale cu aptitudinile sale fizice .GALERIE FOTO şi VIDEO

 


La cei 23 de ani ai săi, Andreea Inceu reuşeşte să uimească întreaga ţară prin aptitudinile sale fizice, iar pentru rezultatele notabile din ultima perioadă, tânăra va fi recompensată vineri la Şimleu Silvaniei, cu premiul de soldatul anului 2017 din Regimentul 69 Artilerie Mixtă “Silvania”. Jibouanca a participat şi la numeroase întreceri sportive desfăşurate între militari din toată România, unde de cele mai multe ori s-a clasat pe podium 


Andreea Inceu (n. 22 februarie 1994) uimeşte întreg Ministerul Apărării Naţionale (MAPN) prin aptitudinile sale fizice. Nu este o exagerare, ci o realitate. Tânăra a participat la competiţii desfăşurate în cadrul MApN unde s-a clasat tot pe podium! Se pricepe la alergare, la probe de îndemânare, la schi şi la multe alte sporturi. Pe lângă acestea, tânăra în vârstă de 23 de ani are şi o ţintă exactă, fiind un bun trăgător.

Andreea este din satul Husia care aparţine de oraşul Jibou şi de mică şi-a dorit o carieră militară, fiind îndrăgostită de ţinuta Armatei Române. Astfel că a decis să urmeze un curs de patru luni la Craiova prin care a ajuns fruntaş. Acum, tânăra din Jibou lucrează la Batalionul 317 Spriji Logistic “Voievodul Gelu” Zalău.

Tânărul soldat a participat la numeroase competiţii sportive în întreaga ţară unde a avut clasări pe podium. Vineri va fi premiată la Şimleu Silvaniei într-un cadru festiv pentru că a câştigat titlul de soldatul anului din cadrul Regimentului 69 Artilerie Mixtă “Silvania”.

A participat şi la concursul prin care putea ajunge soldatul anului în cadrul Diviziei 4 Infanterie “Gemina”, desfăşurat la Iaşi, unde a ocupat poziţia a patra. Dacă era cu doar un loc mai sus – pe 3 – era avansată la gradul de sergent şi se califica la concursul desfăşurat pe întreg Statul Major al Forţelor Terestre, unde, dacă ieşea victorioasă, se putea încununa cel mai bun soldat din România în anul 2017!

Tot vineri va fi premiată şi pentru activitatea sa de la Ştafeta Veteranilor. Ea a parcurs distanţa de la Zalău la Careiadică 85 de kilometri –  pe bicicletă, în spatele unui pluton de alergare.

Recent, tânăra a participat la un concurs de orientare militară desfăşurat la Breaza, unde a obţinut locul întâi cu echipa şi locul trei la individual.

Înainte de concursul de la Breaza, Andreea  participat la concursul de pentatlon desfăşurat la Sibiu şi organizat pe întreg Statul Major Român unde a obţinut locul trei la individual. La această competiţie tânăra a trecut mai multe probe printre care tragere, aruncarea grenadei, pistă cu obstacole sau cross.

Andreea a acceptat şi o provocare de a face zilnic, timp de 22 de zile, câte 22 de flotări pe zi într-o acţiune organizată de Ministerul Apărării Naţionale prin care se dorea  atragere atenției opiniei publice şi a sprijinirii veteranilor participanți la acțiuni militare care acum suferă de stres post traumatic, boală din cauza căreia se sinucid anual, în medie, 22 de militari.

“Îmi place foarte mult viaţa de militar. Tot timpul am fost atrasă de acest domeniu şi mă bucur foarte mult că pot să face parte din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi să particip la astfel de manifestări sportive”, ne-a spus Andreea Inceu.

Andreea este îndrăgostită şi de fotbal şi îi place foarte mult atât să se joace cât şi să urmărească meciurile. Este fan Steaua Bucureşti, dar mai merge din când în când şi la meciurile echipei Rapid Jibou. Ne-a mărturisit că în timpul liceului chiar a participat şi la câteva antrenamente la Rapid Jibou. La acea vreme îşi dorea chiar şi o carieră în fotbal. 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI