Connect with us

Ştiri din Sălaj

EXCLUSIV. Hoţii de motorină din trenurile CFR nu s-au învăţat minte! Procurorii sălăjeni au scos la iveală un nou caz spectaculos


Judecătoria Jibou a decis să se confişte de la un angajat CFR din Benesat cantitatea de 50 de litri de motorină pe care acesta i-a sustras “în cârdăşie” cu mecanicii de locomotivă. Totul s-a întâmplat la scurt timp după ce Tribunalul Sălaj a dat sentinţa în celebrul dosar al poliţiştilor care lua mită în timp ce închideau ochii în faţa hoţiilor din Jibou ce furau carburant din locomotive


Au schimbat doar gara! Asta poate fi prima concluzie a modului în care acţionează angajaţii CFR din Sălaj care fură motorină din trenuri. În 2011, un grup infracţional organizat format din 23 de persoane acţiona în Gara Jibou. Mecanicii de locomotivă furau motorina, iar poliţiştii primeau mită ca să închidă ochii.

La scurt timp după ce magistraţii Tribunalului Sălaj au dat sentinţa în acel dosar celebru, judecătorii din Jibou au decis confiscarea a 50 de litri de motorină de la angajatul Claudiu Lucian Pintea, care a sustras această cantitate de carburant din trenurile care tranzitează Gara Benesat.

Astfel, pe data de 31 octombrie, magistraţii Judecătoriei Jibou au decis, la cererea procurorilor să dispună confiscarea a 50 de litri de motorină şi să înceteze acţiunea penală faţă de inculpat.

De la Pompilia Stana – purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj – am aflat că Lucian Claudiu Pintea, în calitate de angajat ca impegat de mişcare la Căile Ferate Române (CFR), în complicitate cu mecanicii de locomotivă care străbăteau Gara Benesat, a sustras cantitatea de 50 de litri de motorină din locomotive.

“La cererea procurorilor s-a dispus confiscarea cantităţii de motorină, iar faţă de inculpat s-a decis renunţarea la urmărirea penală pentru că am reuşit să recuperăm prejudiciul. Se pare că persoana de la care s-a dispus confiscarea era în complicitate cu mecanicii de locmotivă, acesta fiind angajat ca impegat de mişcare la Benesat”, a transmis Pompilia Stana în exclusivitate pentru Ştiri din Sălaj.

Reamintim că procesul celebru al hoţilor de motorină din trenuri a început la finele lunii mai a anului 2011 când procurorii i-au trimis în judecată pe cei 23 de sălăjeni. Din rechizitoriul procurorilor a reieşit că  în perioada februarie – mai 2010, CFR Călători a fost prejudiciată cu 14.612 litri de motorină şi 180 de litri de ulei din locomotivele ce staţionau în Gara Jibou. Trebuie spus că mecanicii de locomotivă furau la sosirea din fiecare cursă între 20 şi 200 de litri de motorină, din care o cantitate cuprinsă între 5 şi 10 litri era oferită drept mită poliţiştilor din Gara Jibou.

În acel dosar, cea mai mare pedeapsă a primit-o poliţistul Ştefan Felican Volin, care a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru că a luat mită de… 149 de ori! Celălalt poliţist condamnat cu executare este Alin Gabriel Botiş, care a primit trei ani de detenţie pentru că a luat mită de 50 de ori, conform minutei deciziei Tribunalului Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj