Connect with us

Ştiri din Sălaj

Sălăjeni cercetaţi în Maramureş pentru defrişări ILEGALE! Au prejudiciat statul cu 2,6 milioane de lei


Mai multe persoane din Sălaj, alături de câţiva maramureşeni au realizat un grup infracţional prin intermediul căruia defrişau ilegal păduri din zona Sighetu Marmaţiei. Prejudiciul stabilit de oamenii legii se ridcă la peste 570.000 de euro


Structurile specializate ale I.P.J. Maramureş au efectuat peste 750 de controale, din care 75% pe linia legalităţii transportului de material lemnos în primele 9 luni din 2017.

Au fost constituite 290 dosare penale privind infracţiuni silvice şi asociate, urmare a sesizării din oficiu a poliţiştilor sau a sesizării acestora prin plângeri sau denunţuri şi au fost soluţionate 231 dosare penale.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de aproximativ 1500 mc material lemnos în valoare de peste 300 000 lei şi au fost aplicate până la sfârşitul lunii septembrie 265 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 754.000 lei.

Un exemplu semnificativ în acest domeniu îl constituie dosarul penal complex instrumentat de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Maramureş, în care 19 persoane din judeţele Sălaj şi Maramureş sunt cercetate pentru una sau mai multe din următoarele infracţiuni: complicitate la tăiere fără drept şi furt de arbori, conflict de interese, omisiunea sesizării, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani. Acestea sunt bănuite că ar fi creat un prejudiciu de 2.600.000 de lei Fondului de Conservare si Regenerare a Pădurilor şi bugetului de stat, conform colegilor de la Sighet247.ro.

102 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj