Connect with us

ARTE MARTIALE

Regal de karate la Cluj, cu sportivi sălăjeni pe tatami la Campionatul Mondial


Sportivii a două cluburi din județ se duelează la Cluj pentru  titlurile de campioni mondiali la Karate Tradițional


2000 de sportivi din peste 40 de ţări s-au înscris în lupta pentru cele 900 de medalii puse în joc în cadrul delei de-a VII-a ediţii a Campionatului Mondial de Karate Fudokan, comeptiţie ce va avea loc la finalul acestei săptămâni, între 3 şi 5 noiembrie, la Cluj-Napoca.

Alături de sportivi, în cea mai mare arenă sportivă acoperită din România vor ma fi prezente alte 2500 de persoane: antrenori, medici, asistenţi medicali şi membrii de familie ai sportivilor, iar numărul celor peste 4500 de oameni va fi completat de spectatori dornici de a urmări unul dintre cele mai mari evenimente sportive organizate vreodată în capitala Transilvaniei.

Pe lângă întrecerile din programul competiţiei organizatorii au pregătit spectatorilor câteva surprize: demonstraţii de karate şi spargeri de diferite materiale, precum și momente. În total cor fi 12 suprafeţe de concurs pe care sportivii se vor duela pentru a ajunge să urce în final pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar pentru a ajunge la una din medaliile puse în joc fiecare sportiv trebuie să câştige 32 de dueluri.

Potrivit organizatorilor, duelurile de pe tatami vor fi transmise pe ecranele amplasate în Sala Polivalentă, iar finalele fiecărei categorii se vor desfăşura pe o suprafaţă de luptă mai înălţată dect restul duelurilor.

La startul întrecerilor judeţul Sălaj va fi reprezentat de două cluburi: CS Terra Kid Zalău şi CS Seiko. Potrivit lui Remus Cliţan, preşedintele CS Terra Kid, clubul său va fi reprezentat de zece sportivi: 5 la tineret şi 5 la seniori: Iulia Cliţan, Ilena Benescu, Ana-Maria Popescu, Szeri Roberta, Cristian Duţă, Rareş Mayer, Horaţiu Lixandru, Dan Poptelecan, Artur Poamă şi Vlad Popescu de a căror pregătire se ocupă antrenorul Oliver Dobre.

De la CS Seiko Zalău va fi prezent cel mai bun sportiv al Sălajului în cadrul disciplinelor neolimpice, Călin Marincaş care este unul din cei mai titraţi sportivi ai acestui sport pe plan mondial.

Spre satisfacţia sălăjenilor, în materialul video de promovare a Campionatului Mondial a fost aleasă Iulia Cliţan care intră în concurs cu gândul de a urca pe podiumul de premiere a mondialului de Cluj-Napoca unde speră să fie asistată de un număr cât mai mare de spectatori din judeţ.

143 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE