Connect with us

FOTBAL

Silvania Cehu Silvaniei a “spart gheaţa”


După zece etape din acest campionat, gruparea antrenată de Adrian Deac a reuşit şi prima victorie. În meciul cu Benfica Ileanda, gazdele au fost conduse cu 1 – 0 şi 2 – 1, dar au avut puterea să revină în partea secundă


În vară, Silvania Cehu Silvaniei a fost aproape să se retragă din Liga a IV-a, dar până la urmă conducătorii au găsit o cale de înţelegere cu autorităţile locale, iar Silvania a început sezonul tot în eşalonul al patrulea. Având un lot extrem de subţire, Silvania nu a putut emite mari pretenţii, iar în primele 9 etape a obţinut doar două puncte, în meciurile cu Flacăra Halmăşd şi CS Hida.

În runda cu numărul 10, soarele a ieşit şi pe strada echipei antrenate de Adrian Deac, iar Silvania Cehu Silvaniei a bifat şi prima victorie din acest campionat în meciul de pe teren propriu cu Benfica Ileanda. Partida a început extrem de prost pentru gazde, care s-au văzut conduse încă din minutul 4, Andrei Ciurar reuşind să deschidă scorul după o greşeală a portarului Lucian Chende.

După doar 10 minute, Silvania a egalat de la punctul cu var, prin Andrei Pop şi a reintrat în joc, însă gruparea de pe Someş a fost mai pragmatică, iar înainte de pauză, Andrei Ciurar a reuşit “dubla” după ce a deviat în poarta adversă o minge venită dintr-o lovitură liberă. La vestiare s-a intrat cu 1 – 2, dar la reluare, gruparea condusă de Horaţiu Bogar a fost mult mai motivată şi jocul s-a mutat înspre poarta lui Horaţiu Silvestru. După doar 10 minute din repriza secundă,  Raul Chende a şi egalat, la o minge venită din corner, iar Silvania a prins şi mai mult curaj. În timp ce Benfica din Ileanda şi-a mai trecut în cont doar o singură ocazie clară, gazdele au reuşit să marcheze golul de 3 – 2  prin Raul Mercea.

Revenit la echipă, Bogdan Ungur a fost cel mai bun jucător de pe teren, reuşind să ducă scorul la 4 – 2 după doar un minut. În aceste condiţii, finalul de meci a fost unul liniştit, iar Silvania Cehu Silvaniei a pus uşor mâna pe cele 3 puncte, cu ajutorul cărora a urcat pentru moment deasupra liniei ce asigură menţinerea în Liga a IV-a. Flacăra Halmăşd a căzut între timp pe locul 13, însă echipa lui Gavril Puşcaş nu a jucat meciul din etapa a X-a cu Olimpic Bocşa,  partida fiind amânată din cauza terenului impracticabil care a fost duminică la Halmăşd.


Adrian Deac – antrenor Silvania Cehu Silvaniei: “Aveam nevoie de această victorie pentru moralul jucătorilor. Ne bucurăm că am obţinut cele 3 puncte, însă puteam să avem un meci mai uşor cu Benfica Ileanda, dacă eram mai atenţi în prima repriză. Până la urmă am fost mai exacţi în partea secundă şi victoria a fost meritată. Sperăm acum ca în ultimele trei etape din tur să mai obţinem cel puţin 6 puncte, iar din iarnă să aducem câţiva jucători buni. Trebuie să ne întărim lotul pentru a urca în clasament”.


Silvania Cehu Silvaniei – Benfica Ileanda 4 – 2 (1 – 2)!

Au marcat: Andrei Pop (‘14), Raul Chende (‘55), Raul Mercea (‘74) şi Bogdan Ungur (‘75), respectiv Andrei Ciurar (‘4 şi 34)

Silvania: Lucian Chende (‘46 Flaviu Mureşan) – Nicuşor Chiş (‘51 Cătălin Porumb), Vlad Marian, Dan Blaga, Marius Iuhas (‘68 Călin Zoicaş), Raul Chende, Andrei Pop (cpt.), Dan Mîndru, Bogdan Ungur, Raul Mercea şi Trandafir Zoicaş (‘77 Andrei Rob). Rezervă: Cătălin Marchiş. Antrenor: Adrian Deac. Conducător: Horaţiu Bogar

Benfica: Horaţiu Silvestru – Horaţiu Vale (cpt.), Marius Chira, Daniel Costin (‘66 Mihai Stână), Horaţiu Vida, Ioan Petrice, Alexandru Brînduşan, Andrei Ciurar, Ionuţ Lucaciu (‘46 Paul Gorun), Răzvan Chira şi Lucian Centea. Rezervă: Nicolae Trif. Conducător: Cornel Lar

Au arbitrat: la centru: Romulus Raţ (Uileacu Şimleului), asistenţi: Claudiu Coste (Surduc) şi Patric Goie (Zalău)

Observator AJF:  Dan Costin (Zalău)

Jucătorul meciului: BOGDAN UNGUR


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL