Connect with us

Ştiri din Sălaj

EXCLUSIV. Doi elevi din Sălaj au fost eliminaţi ILEGAL de la BAC, iar Inspectoratul Şcolar trebuie să plătească aproape 3.000 de lei pentru această “GAFĂ”!


Magistraţii Tribunalului Sălaj au decis pe 30 octombrie că Alexandru şi Dan – elevi la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian”  – au fost eliminaţi în mod nejustificat de la examenul de Bacalaureat din această vară. Astfel, judecătorii obligă ISJ Sălaj la plata a  2.700 de lei pentru această ilegalitate şi, totodată, trebuie să corecteze lucrările celor doi tineri, iar dacă vor avea notă de trecere, să le emită diplomă de absolvire


Elevii Dan Tiberiu Poptelcan şi Rareş Alexandru Petre au fost eliminaţi pe 30 iunie din examenul de Baclaureat în timp ce aceştia susţineau proba la disciplina biologie – care era şi ultima probă de susţinut pentru elevii înscrişi în sesiunea aceasta.

Cei doi s-au cerut la toaletă în timpul examenului, iar supraveghetorii au crezut că elevii au mers la baie şi au răsfoit manuale de biologie. Profesorii nu au avut însă nicio probă în acest sens, ci doar au bănuit că cei doi tineri au comis o abatere din regulamentul acestui examen. Practic, după cum susţin şi anchetatorii, a fost luată cea mai severă măsură disciplinară pe baza unei bănuieli. 

Pentru că au ştiut că sunt nevinovaţi, Dan şi Alexandru s-au îndreptat în instanţă împotriva Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. Dosarul lor a fost înregistrat pe data de 13 iulie. Cei doi elevi au fost reprezentaţi în instanţă de avocaţii Bogdan Ilea şi Mihaela Covaci.

 

“Procedura de eliminare din examen a fost nelgală. A fost luată cea mai severă măsura pe baza unei bănuieli. Dacă şi după recursul care poate fi făcut la Curtea de Apel rămâne soluţia aceasta, cei doi elevi vor obţine corectarea lucrărilor şi au şansa să primească diplomă de Bacalaureat”, ne-a declarat avocatul Bogdan Ilea

 

Magistraţii Tribunalului Sălaj s-au pronunţat luni, 30 octombrie în acest caz. Judecătorii susţin că cei doi elevi au fost eliminaţi ILEGAL din examen. Totodată, instanţa a decis ă fie anulate toate procesele verbale prin care cei doi tineri sunt sancţionaţi, să li se recorecteze lucrările iar dacă vor avea notă de trecere, să le mită diplomă de Bacalaureat. Ba mai mult, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj trebuie să-i plătească lui Dan Poptelecan suma de 1.200 de lei cheltuieli de judecată, iar lui Alexandru Petre suma de 1.500 de lei.

 

Tribunalul Sălaj

admite în parte cererile de chemare în judecată conexate formulate de reclamanţii POPTELECAN DAN-TIBERIU şi PETRE ALEXANDRU-RAREŞ, în contradictoriu cu pârâtul INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN SĂLAJ.

 

Anulează în totalitate procesele verbale de sancţionare a candidaţilor POPTELECAN DAN-TIBERIU (nr. 1/30.06.2017) şi PETRE ALEXANDRU-RAREŞ (nr. 2/30.06.2017) emise de Comisia de examen nr. 168 din Centrul de Examen de Bacalaureat organizat la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău în sesiunea iunie-iulie 2017.

 

Obligă pârâtul INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN SĂLAJ să ia masurile legale în vederea corectării lucrării realizate de reclamantul POPTELECAN DAN-TIBERIU la disciplina „Biologie vegetală şi animală”, precum şi să emită Diploma de Bacalaureat numai dacă sunt îndeplinite celelalte condiţii prevăzute de lege.

 

Obligă pârâtul INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN SĂLAJ să plătească reclamantului POPTELECAN DAN-TIBERIU suma de 1200 de lei, precum şi reclamantului PETRE ALEXANDRU-RAREŞ suma de 1500 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Pronunţată în şedinţa publică, azi 30 octombrie 2017″, este minuta deciziei. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj