Connect with us

HANDBAL

România a câştigat Trofeul Carpaţi

România a câstigat Trofeul Carpaţi la handbal feminin după ce a reuşit să învingă în ultima zi pe Serbia, 37-18 (22-8), la capătul unei partide în care fetelor antrenate de Radu Voina le-a ieşit totul. Acesta a fost ultimul test înaintea plecării către Campionatul Mondial din Brazilia, un turneu final în care România va debuta pe 3 decembrie, cu Tunisia.

Naţionala pregătită de Radu Voina şi Luminiţa Huţupan s-a detaşat de adversara ei înca din start, după mai bine de un sfert de ora conducând cu 14-4. La pauza, România a condus cu 22-8 şi deşi în repriza a doua o parte dintre titulare au fost menajate avantajul a crescut la 19 goluri la final (37-18). 

 

Pentru România au marcat Ardean Elisei 6 goluri, Farcău 5, Chirila 4, Chintoan 4, Fiera 4, Manea 3, Vărzaru 3, Brădeanu 2, Curea 2, Nechita 2, Buceschi 1 si Cartas 1.

 

Cu toate ca a pierdut (33-35) vineri, cu Ungaria, România a câştigat Trofeul Carpaţi. Nationala noastra a profitat de faptul ca ieri formaţia maghiară s-a înclinat (33-37) în faţa Serbiei.

În urma acestor rezultate, clasamentul final al turneului este urmatorul: 

 

1. România (4 puncte), 2. Serbia (4), 3. Ungaria (4), 4. Macedonia (0 puncte). 

 

La finalul acestui turneu pregatitor pentru Mondialele din Brazilia, din perioada 3-16 decembrie, selecţionerul Radu Voina a anuntat lotul pentru turneul final:

Talida Tolnai, Tereza Pâslaru, Denisa Dedu (portari), Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Carmen Cartaş, Carmen Amariei, Adina Fiera, Eliza Buceschi, Mihaela Tivadar, Aurelia Brădeanu, Amelia Busuioceanu, Cristina Varzaru, Adriana Nechita, Ramona Farcau si Oana Chirila. 

La CM din Brazilia, România va juca în grupa C, la Sao Paolo, alături de reprezentativele Franţei, Braziliei, Tunisiei, Cubei si Japoniei.

 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. eu

    25 November 2011 at 17:50

    mu.ie Voinea! IMPOSTORULE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL