Connect with us

Ştiri din Sălaj

Mai mulţi şoferi băuţi “s-au aventurat” în weekend pe drumurile din Sălaj


Cinci șoferi aflați sub influența alcoolului au fost prinși de polițiști în acest weekend. În toate cazurile, oamenii legii au întocmit dosare penale


Prima infracțiune a fost constatată de polițiștii jibouani, vineri, la ora 14.48. Un bărbat de 49 de ani, din comuna Ileanda, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Național 1C, prin localitatea Ileanda, cu o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Două ore mai târziu, polițiștii cehani au oprit pentru control, pe strada Libertății din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din Cehu Silvaniei. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.30, aceeași infracțiune a fost constatată și de polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției municipale. Un bărbat de 39 de ani, din Zalău, a fost identificat pe strada Porolissum, din municipiu, cu o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, la ora 13:28, un bărbat de 45 de ani conducea autoturismul proprietate personal, prin localitatea Ulciug, cu o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ultima infracțiune de acest gen a fost constatată de polițiștii șimleuani, sâmbătă seara, în jurul orei ora 21.30. Aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un șimleuan de 36 de ani. Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de  0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută de articolul 336 Cod Penal, se arată într-un comunicat al IPJ Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj