Connect with us

HANDBAL

Pe marginea prapastiei

Revenind la jocul cu Extrem, trebuie spus ca atmosfera din sala de sport a LPS “Avram Iancu” a fost una incendiara, specifica unui adevarat derby, cu multe personalitati din lumea sportului in tribune, care au tinut sa asiste la un meci spectacol si cu doua galerii, care s-au duelat de la distanta. Asteptarile nu au fost inselate, insa baimarencele s-au distantat inca din primele minute. Handbalistele noastre nu s-au lasat mai prejos si s-au apropiat de adversarele lor la doua goluri. Situatia putea fi rasturnata, insa gaurile din aparare au fost completate de un arbitraj partinitor, care nu a judecat cu aceeasi masura infractiunile din ambele tabere. Astfel, elevele lui Nicolae Medrea au fost oprite, eronat de multe ori, din drumul spre gol pe motiv de fortare in atac. Totusi, pana la pauza, CSS Zalau s-a apropiat pe tabela, iar repriza secunda se anunta de-a dreptul incendiara.

Cu o defensiva mult mai exacta, amfitrioanele s-au napustit in atac si au marcat gol dupa gol, insa oaspetele punctau si ele exact atunci cand trebuia pentru a opri elanul oponentelor lor. Pe parcurs, in sala de sport a LPS “Avram Iancu” si-a facut aparitia si Gheorghe Tadici, managerul lui HC Zalau, care i-a luat la rost pe cei doi “cavaleri ai fluierului” tocmai din pricina manierei lor de arbitraj. Din acel moment, parca cei doi arbitri internationali, este vorba despre Nacu si Rucoi, din Mures, au fost mai cumpatati in deciziile luate. Madalina Prodan si colegele sale s-au apropiat si mai mult de poarta, iar acest lucru s-a simtit si pe tabela. Lucrurile puteau lua o alta intorsatura, dar Lavinia Farkas, Andrada Pop sau Andra Sagmar au ratat din postura de singur cu portarul, spre marea dezamagire a celor prezenti in tribune. Totul s-a sfarsit pentru noi in ultimele secvente, cand, in urma unui atac pozitional, pe fondul oboselii si precipitarii, jucatoarele de la Extrem Baia Mare au recuperat mingea si au plecat vijelios pe contraatac, risipind orice emotie.

Dupa incheierea partidei, antrenorul Nicolae Medrea ne-a marturisit: “Nu m-am asteptat sa tratam in asemenea maniera minutele de inceput, deoarece in startul celorlalte partide am jucat foarte tare. Pana la urma, baimarencele au venit peste noi. Nu arbitrajul a fost de vina pentru acest rezultat ci evolutia noastra. La antrenamente lucram superficial, iar acest lucru s-a vazut si in teren, acolo unde am ratat o sumedenie de ocazii singur cu portarul. Trebuie sa gestionam cat mai bine posibil ultimele doua runde”. Prima dintre ele s-a consumat deja ieri, cand Lavinia Farkas si compania au pierdut lamentabil la Cluj Napoca, 35 – 34. “Am facut acelasi joc ca si la Zalau. Eu nu mai pot pricepe ce se intampla cu ele. Poate asta le este limita. Cu parere de rau trebuie sa spuna ca am ratat calificarea la turneul semifinal”, ne-a marturisit dezamagit antrenorul Nicolae Medrea.                    C. P.

 

 

CSS Zalau: Adina Muresan, Ana Muntean – Farkas Lavinia , Andrada Pop, Madalina Prodan, Iulia Sabau, Iulia Sana, Andra Sagmar, Cristina Dragos, Madalina Onicas, Roxana Botis, Maura Rosan si Vanessa Puscas. Antrenor: Nicolae Medrea

 

Rezultatele etapei a XV-a: CSS 2 Baia Mare – CSS Viitorul Cluj-Napoca 41 – 21 (24 – 12); CSS Zalau – Extrem Baia Mare 25 – 28 (10 – 16); LPS Banatul Timisoara – LPS Cluj 29 – 23 (15 – 11)

Penultima etapa, incheiata ieri, s-a disputat dupa programul: Extrem Baia Mare – LPS Banatul Timisoara 32 – 24 (19 – 9); LPS Viitorul Cluj – CSS Zalau 35 – 34 (15 – 12). LPS Cluj – CSS 2 Baia Mare 19 – 33 (7 – 18)

 

Clasament:

1. CSS nr. 2 Baia Mare               14  11  0   3   448 365   22

2. CSS Zalau                             14   11  0   3   453 372   22

3. Extrem Baia Mare                  14   10  1   3   417 340   21

4. CSS Viitorul Cluj Napoca        14    6   1   7   422 436   13

5. LPS Cluj                                14    2   0  12  328 393    4

6. LPS Banatul Timisoara            14   1    0  13  328 490    1*

* Echipa penalizata cu 1 punct – nerespectare cerinte varsta

Ultima etapa este marti, 27 aprilie, de la ora 11.00, dupa programul: CSS 2 Baia Mare – CSS Zalau; LPS Banatul Timisoara – CSS Viitorul Cluj; LPS Cluj – Extrem Baia Mare

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL