Connect with us

Ştiri din Sălaj

În doar nouă luni, pietonii sălăjeni au primit peste 1.200 de sancţiuni


Polițiștii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni


În perioada 1 ianuarie-30 septembrie, polițiștii au acționat în tot județul pentru depistarea pietonilor care nu respectă regulile de circulație.

În urma activităților au fost aplicate 1233 de sancțiuni contravenționale, atât pentru traversare neregulamentară cât și pentru deplasarea necorespunzătoare pe drumul public.

Valoarea sancțiunilor este de 178785 de lei.

De asemenea, din vina pietonilor, în perioada analizată, pe drumurile din județ s-au produs 13 accidente grave de circulație. Dintre acestea, cinci accidente, soldate cu cinci răniți grav, au avut ca și cauză traversarea neregulamentară, iar opt s-au produs din cauza deplasării neregulamentare pe partea carosabilă.

În cadrul comunicatului de presă, IPJ Sălaj ne oferă şi un exemplu:

Pieton rănit în timp ce se deplasa neregulamentar pe partea carosabilă

Un pieton, care se deplasa neregulamentar pe partea carosabilă a fost victima unui accident de circulaţie petrecut în seara zilei de dumunică, 27 august a.c., la ora 22.20, pe raza localităţii Nuşfalău.

Poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutiere Şimleu Silvaniei s-au deplasat la faţa locului, iar din primele verificări au stabilit că un tânăr de 29 de ani, care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă şi fără a purta elemente reflectorizante, a fost acroşat de un autoturism, condus regulamentar de un bărbat de 63 de ani.

Evenimentul s-a soldat cu rănirea pietonului.

Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul alcooltest. Pentru conducătorul auto, rezultatul a fost negativ, iar pentru pieton s-a evidenţiat o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Atenţie pietoni!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj vă reaminteşte câteva recomandări de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă aflaţi în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:

-Circulaţi numai pe trotuare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public;

-Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;

-Respectaţi culorile semaforului electric;

-Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;

-Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj