Connect with us

Fără categorie

APROAPE DE O TRAGEDIE. Un pădurar a fost sfâșiat de o ursoaică și a ajuns la spital cu mai multe răni grave la membre și la cap. GALERIE FOTO și VIDEO

Operațiunea de eliberare și relocare a două ursoaice prinse în lațurile puse lângă gospodăriile din localitatea Mănăstirea Cașin putea să se termine cu o mare tragedie. Astfel, un angajat de la Direcția Silvică Bacău a fost atacat de o ursoaică pe care o salvase cu câteva minute înainte. Urmarea: omul a fost internat la spital cu mâna fracturată și plăgi la picior și la nivelul feței


Aflați în căutarea hranei, tot mai mulți urși dau târcoale gospodăriilor din zonele muntoase din România și nu numai. Pentru a elimina pericolul, mai mulți oameni au făcut lațuri și – nu o dată – animalele rămân captive în capcanele oamenilor.

Un astfel de caz a avut loc acum câteva zile în județul Bacău, când două ursoaice – una de 5 ani și alta de 3 ani – au rămas prinse în lațurile puse lângă gospodăriile din localitatea Mănăstirea Cașin, în zona Ghiona.

Specialiștii Romsilva, alături de un medic veterinar și angajați ai Gărzii de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului Bacău, au mers la fața locului pentru a elibera și reloca cele două superbe animale dintre care una rămăsese suspendată într-un prun, riscând să se asfixieze!?

Pădurarii au tranchilizat cele două ursoaice și au rămas în perimetru până când animalele își revin după tranchilizare.

După tranchilizare și eliberarea din lațuri, medicul veterinar a tratat rănile ursoaicelor, acestea fiind relocate departe de zonele locuite.

În timpul operațiunii, însă, una din cele două ursoaice l-a atacat pe unul dintre specialiștii Romsilva, rănindu-l grav. Acesta a fost transportat de urgență la spital și a fost internat cu mâna fracturată și plăgi la picior și la nivelul feței.

 

Sursa: Regia Nationala a Padurilor – Romsilva


Mai multe articole pe același subiect:

Un vânător din Jibou este acuzat de braconaj după ce a împuşcat ilegal doi mistreţi

TRAGEDIE la vânătoare. Un bărbat de 43 de ani a fost împuşcat mortal în inimă!


 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Fără categorie