Connect with us

ARTE MARTIALE

Judoka Marieta Pop, locul 1 la o competiţie internaţională


Sportiva de la CS Vidalis Zalău a avut cea mai bună comportare din rândul sălăjenilor prezenţi la Cupa Internaţională “Mureşul Cis Gaz” de la Târgu Mureş


Sărbătoare mare în lumea judo-ului european. Astfel, sportivi din nouă ţări şi-au dat întâlnire la Târgu Mureş, sâmbătă, 21 octobmrie, cu ocazia desfăşurării ediţiei a VII-a a Cupei “Mureşul Cis Gaz”. Organizatorii principali ai competiţiei au fost ACS Samuraii Florii de Cireş Voiniceni şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Mureş.

Competiţia s-a desfăşurat într-o singură zi, de dimineaţa de la ora 9.00 şi până la final, conform regulamentului Federaţiei Române de Judo, pe şase suprafeţe de luptă, iar toleranţa a fost de 0,5 kg. Locul de desfăşurare al întrecerii fiind Sala Polivalentă din Târgu Mureş.

La startul ediţiei din acest an s-au aflat şi sălăjeni. Astfel, la competiţia internaţională de la Târgu Mureş, CS Vidalis a deplasat un lot de opt sportivi, împărţiţi pe sexe şi pe cinci categorii de vârstă. La ediţia a VII-a a Cupei “Mureşul Cis Gaz” au fost prezenţi 721 de sportivi, proveniţi din 9 ţări. Astfel, judoka din Franţa, Polonia, Moldova, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Bosnia&Herţegovina şi România s-au întrecut pentru medaliile mult râvnite.

Sportivii de la CS Vidalis nu au avut un obiectiv anume, fiind mai importantă experienţa participării la un astfel de concurs.  La U9, clubul sălăjean a fost reprezentat şi de trei debutanţi. Totuşi, cel mai bun rezultat a reuşit să îl obţină Marieta Pop, la U11 – 52 kg. Sportiva pregătită de Ştefan Radics la CS Vidalis Zalău a reuşit să cucerească primul loc. Pentru performanţa reuşită, sălăjeanca a fost răsplătită cu o medalie, o diplomă, precum şi un premiu în bani. O altă clasare bună a fost reuşită de Tudor Conţ, care la finalul întrecerii a ocupat locul 5, la U 12 – 46 kg.

“A fost o competiţie foarte dificilă, din multe ţări, cu echipe bune. Cele mai multe medalii au fost cucerite de polonezi, cehi, în afară de români. Străinii nu au venit cu cel mai bun lot.  A fost o competiţie promiţătoare, iar pentru noi a fost mai mult o întrecere de experienţă, noi nu am avut un obiectiv”, ne-a dezvăluit Ştefan Radics.

Următoarea competiţie pentru CS Vidalis va avea loc la Satu Mare, în data de 18 noiembrie, când va avea loc o nouă ediţie a Cupei “Union”.


Lotul CS Vidalis Zalău: Marieta Pop, Tudor Conţ, Olah Peter, Alexandru Savu, Raul Pop, Andrei Ilieş, Alexandru Stevar şi Sebastian Ianc. Antrenor: Ştefan Radics


 

447 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE