Connect with us

ALTE SPORTURI

Primăria Zalău investeşte 3 milioane de euro pentru un stadion modern!


Proiectul de modernizare, ce trebuie aprobat mâine de către consilierii locali, prevede acoperirea în totalitate a tribunelor, schimbarea suprafeţei de joc, modernizarea pistei de atletism şi a vestiarelor, dar şi amenajrea sălii de box. Lucrările vor demara anul viitor şi vor fi finalizate în 2019


Pe masa consilierilor locali din Zalău se va afla mâine, la sedinţa ordinară, un proiect de hotârâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice aferentă obiectivului de investiţii „modernitarea, dezvoltarea şi echiparea Stadionului Municipal Zalău”. Valoarea investiţiei prevăzută în proiect se ridică la 13.127.521 de lei, adică 2,91 milioane de euro. Suma necesară acestei investiţii va fi suportată în totalitate de către Primăria Zalău, din bugetul propriu pentru anii 2018 şi 2019.

Din documentaţie reiese că se va lucra la fundaţia stadionului, care va fi consolidată. Pe lângă aceasta, se va schimba suprafaţa de joc, dar şi pista de alergare. Totodată, tribunele vor fi acoperite în totalitate cu o structură metalică şi vor fi puse la punct. Se vor reamenaja şi sectoarele dedicate sporturilor precum săritura în lungime şi înălţime, aruncarea greutăţii, a ciocanului şi a suliţei. Totodată se va reface împrejmuirea terenului şi a pistei de atletism şi se va moderniza clădirea care adăposteşte centrala termică şi secţia de box. Se va mai reface accesul pietonal şi se va moderniza strada spre stadion.

Dacă proiectul va fi aprobat de consilierii locali în şedinţa de mâine, se va trece la atribuirea lucrărilor prin licitaţie. Trebuie amintit şi că în această vară s-a lucrat la Stadionul Municipal. A fost demolată tribuna veche din fier şi a fost schimbat gardul de beton. Am luat legătura şi cu viceprimarul oraşului Zalău, Teodor Bălăjel,care ne-a spus că „ar fi fost păcat să lăsăm stadionul în starea aceea de degradare”. Am aflat de la edil că activitatea sportivă nu va fi afectată decât două săptămâni, timp în care se va lucra la schimbarea suprafeţei de joc. Totodată, şi după modernizare, stadionul va fi deschis tutror zălăuanilor care vor să alerge pe pista de atletism.

„Odată cu aprobarea proiectului în Consiliul Local Zalău urmează să realizăm proiectul de execuţie a lucrărilor şi apoi să atribuim lucrările.Trebuie să spun de la început că activitatea sportivă nu va fi blocată de această investiţie decât atunci când se va schimba suprafaţa de joc, aproximativ două săptămâni. Investiţia se face din bugetul propriu. Ne-am propus de când am preluat mandatul să punem în valoare stadionul municipal. Nu puteam să-l lăsăm în această stare de degradare, de aceea am început să investim acolo. Există şi un proiect pentru construirea unui stadion modern în Dâmbul Morii finanţat prin Compania Naţională de Investiţi, însă până ce va fi construit acel stadion, am considerat că este necesar să investim în ceea ce avem ca să oferim condiţii decente celor care practică sport la stadion”, ne-a spus Teodor Bălăjel.

Lucrările de modernizare trebuie finalizate până în 2019. „Eu cred că pe când terminăm mandatul, stadionul va arăta cu totul altfel, va fi mult mai primitor”, a încheiat discuţia despre investiţie, viceprimarul municipiului.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI