Connect with us

FOTBAL

GEST INCREDIBIL. Un fotbalist din Sălaj a refuzat un penalty, după ce arbitrul a greşit în favoarea echipei sale!!!


Moment foarte rar văzut în fotbalul românesc. La meciul Cetatea Buciumi şi Rapid Jibou, jucătorul Filip Ciupe a recunoscut cu super fair-play că nu fusese faultat în careu şi s-a dus la arbitru să sublineze acest lucru, după ce “cavalerul fluierului” venit tocmai din Cluj indicase penalty! Mirat de gestul jucătorului de la Cetatea, “centralul” Florin Potora (Turda) a schimbat decizia şi a dat mingea oaspeţilor!?


Din păcate, gesturile de fair-play au devenit din ce în ce mai rare în fotbalul românesc. Un astfel de moment s-a petrecut duminica trecută în Sălaj, cu ocazia partidei dintre Cetatea Buciumi şi vicecampioana Rapid Jibou.

Astfel, în minutul 28, când scorul era deja 0 – 4, la un contact în careul Jiboului între Filip Ciupe (Cetatea) şi Vlad Lazăr (Rapid), arbitrul Florin Potora a indicat punctul cu var.

Automat, mai mulţi jucători de la Rapid s-au dus către arbitru şi au protestat. “Centralul” din Turda a rămas ferm pe poziţie, până în momentul în care jucătorul ce beneficia de această lovitură de la 11m s-a deplasat la arbitru şi i-a spus cu mult fair-play că nu a fost penalty şi că – de fapt – el l-a lovit pe fundaşul oaspeţilor.

Mirat de gestul tânărului, fostul arbitru divizionar şi-a schimbat decizia şi a indicat reluarea jocului de la 6 metri!?

Pentru acest gest impresionant a venit şi primul semn divin, deoarece – după doar un minut – Filip Ciupe a realizat un gol de senzaţie: şut din vole, mingea ajungând lângă bară făcându-l spectator pe Adrian Noţigan – experimentatul portar al vicecampioanei Sălajului.

“La acea fază, eu am vrut să dau în minge, dar Vlad Lazăr a fost mai rapid şi a <pişcat> mingea, iar eu l-am lovit în picior pe adversar. Jucătorul de la Jibou s-a resimţit şi a căzut la pământ. M-am dus să îl ajut, dar între timp arbitrul a dat 11m. Nu a văzut bine faza şi lucrurile nu puteau rămâne aşa. Nu puteam beneficia de un astfel de avantaj, când – de fapt – eu am făcut cel care am fault în atac. Atunci, m-am dus la domnul arbitru şi i-am spus totul. Aşa sunt eu tot timpul. Trebuie să fim corecţi”, a spus “eroul” Filip Ciupe pentru Sportul Sălăjean.

Golul puştiului a readus speranţe în tabăra gazdelor şi – după încă două minute -tabela de marcaj s-a făcut 2 – 4! Diferenţa de valoare dintre cele două formaţii s-a văzut şi Rapid Jibou s-a impus la final cu scorul 7 – 2.

Gestul jucătorului de la Cetatea Buciumi rămâne însă unul apreciabil şi de lăudat, iar astfel de momente de fair-play desăvărşit ar mai putea repara din imaginea destul de şifonată din ultimii ani, în care mai mulţi patroni de echipe de fotbal au ajuns în puşcărie.

Rămânând la Cetatea, este de subliniat şi faptul că jucătorii pregătiţi de Dan Lucaciu sunt cam singurii din Liga a IV-a Sălaj ce nu primesc prime de joc, deoarece la Buciumi fotbalul se joacă cu sufletul, cum de fapt ar trebui să fie peste tot în fotbalul mic, în care jucătorii sunt amatori.

Nu vom încheia înainte de a spune că astfel de gesturi de fair-play au mai fost văzute şi la case mai mari, dar foarte-foarte rare. Astfel, un alt episod asemănător s-a mai petrecut în anul 2009, la un meci de primă ligă între Rapid Bucureşti şi Oţelul Galaţi, în care giuleşteanul Costin Lazăr a refuzat penalty-ul acordat de arbitrul Teodor Crăciunescu şi a precizat că el fusese deposedat corect de către “închizătorul” gălăţenilor, Alexandru Bourceanu!

Mai multe, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 25 octombrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL