Connect with us

ATLETISM

Gruia Luca, maratonistul de bronz al Jiboului


Fără ca cineva să mizeze pe el, cu excepția poate a doi sau trei prieteni, Gruia Luca a dat lovitura și a fost una din surprizele plăcute ale Campionatului Național de Maraton

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de maraton s-a desfăşurat, la fel cum se întâmplă din 2009, în cadrul Maratonului Internaţional Bucureşti.

Deşi Zalăul are tradiţie în această probă, de-a lungul timpului sălăjenii obţinând nenumărate titluri naţionale atât în competiţia feminină cât şi în cea masculină, la ediţia de anul acesta judeţul Sălaj nu a fost reprezentat de niciun sportiv legitimat la un club din judeţ.
Cu toate acestea, printre competitori s-a aflat totuşi un sălăjean, Gruia Luca din Jibou, sportiv care aleargă de mai bine de un an de zile pentru Clubul Sportiv Universitatea Cluj. Înscris în competiţie la categoria de vârstă tineret, sportivul din urbea de pe malul Someşului a reuşit să obţină un rezultat mare şi a intrat în posesia medaliei de bronz.
Chiar dacă timpul realizat de sportiv este unul destul de modest, la astfel de concursuri importantă este medalia, nu timpul realizat, iar Gruia Luca s-a arătat extrem de bucuros: “Este prima medalie cucerită în competiţiile individuale. bine, am mai avut medalie la Campionatele Naţionale Şcolare şi în competiţiile pe echipe, dar pot spune că această medalie este cea mai importantă. În rest ce pot să vă spun? M-aţi întrebat de cursă. Cursa a fost cum a  fost… Pot să spun că m-am simţit bine, bine până la kilometrul 35!  După 35 km au început problemele şi aveam senzaţia că nu se mai termină, iar ultimii 500 de metri i-am parcurs schiopătând din cauza crampelor. Timpul pe care l-am alergat poate că nu e un timp bun dar, luând în considerare că nu m-am putut pregătit foarte bine, consider că rezultatul este excelent” a declarat Gruia Luca reporterului Sportul Sălăjean.
Pentru Gruia urmează la finalul acestei săptămâni finala Campionatului Naţional de Cros de la Craiova, dar prezenţa sa la startul competiţiei este incertă deoarece cursa istovitoare de 42 de kilometri şi-a pus destul de serios amprenta asupra organismului său.
333 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM