Connect with us

HANDBAL

Victoria lui HC Zalau în faţa vicecampioanei! GALERIE FOTO

Imediat după partida de la Râmnicu Vâlcea, gândurile conducătorilor lui HC Zalău s-au îndreptat imediat spre partida cu “U” Jolidon Cluj-Napoca. Dacă Oltchim este deocamdată o echipă ce nu poate fi învinsă în campionatul intern, vicecampioana “U” Jolidon nu este atât de solidă pe cât pare. Tocmai de aceea, echipa noastră s-a mobilizat ca la carte pentru a se impune în faţa clujencelor. Iar acest lucru, ar fi adus liniştea la poalele Meseşului, mai ales că Liga Naţională se va întrerupe până în luna ianuarie.
Sala “Avram Iancu” din Zalău a fost plină, iubitorii handbalului din Sălaj arătând că ştiu să fie alături de favoritele lor în momentele importante. Galeria a fost şi ea activă, deşi redusă numeric. Una peste alta, atmosfera a fost una de mare meci. Meciul a început în forţă, duelurile fiind destul de aspre. Daniela Molfea a reuşit să deschidă scorul, dar Adriana (Holhoş) Stoian, transferată în vară de la Zalău, a restabilit egalitatea cu o aruncare puternică. S-a mers apoi cap la cap, dar în jocul ambelor formaţii au apărut o serie de erori care au făcut partida şi mai dramatică. în minutul 11, oaspetele aveau avans minim pe tabelă (6 – 7). HC Zalău a alergat după egalare, dar fie bara, fie intervenţiile Viktoriei Petroczi au făcut ca tabea să rămână nemodificată. Timp de opt minute! Florina Å¢urcaş a fost cea care a pus capăt perioadei de secetă. Echilibrul s-a menţinut ân continuare, iar în minutul 27 Valeria Beşe a fost eliminată două minute. Cu toate acestea HC Zalău a marcat şi a preluat conducerea graţie golului înscris de Andrada Trif din extrema dreaptă. Dar Chintoan a egalat un minut mai târziu. Aceeaşi Andrada Trif a avut şansa de a puncta din nou în minutul 29, dar portăriţa Clujului a blocat senzaţional. Prima repriză s-a încheiat cu aruncarea Adrianei Stoian pe lângă poartă.
Tensiunea a crescut şi mai mult în partea secundă, în timp ce meciul se juca sub zodia balanţei. În minutul 36, HC Zalău a reuşit, în sfârşit, să se distanţeze la două goluri, Trif marcând spectaculos. Nu a fost de ajuns, în ciuda reuşitelor Georgianei Ciuciulete, astfel că vicecampioana a revenit. Ultimele zece minute au fost de foc. Mihaela Cheţa, intrată în poarta echipei noastre încă din prima repriză, a fost exactă în intervenţii de câteva ori, spre deosebire de Mirela Nichita, care nu a prins o zi prea bună. HC Zalău a avut două lungimi avans şi în minutul 53, pe care a fost decisă să nu-l mai irosească. Ba chiar a crescut la patru goluri în minutul 57. În ciuda unui adevărat asediu la poarta noastră, ultimul gol al partidei a căzut în poarta Viktoriei Petroczi, Daniela Molfea închizând tabela. Imediat, antrenorii celor două formaţii au solicitat time-out, dar nimic nu se mai putea întâmpla, astfel că HC Zalău a reuşit să se impună în derbyul rundei a VIII-a, ultima din acest an.
Vom evidenţia şi un aspect mai puţin plăcut din jocul echipei noastre, şi anume, aruncările de la 7 metri. Deşi Georgiana Ciuciulete şi colegele ei au beneficiat de nu mai puţin de zece astfel de execuţii, doar trei au fost transformate, celelalte şapte fiind irosite de Dana Băbeanu, Alina Czeczi, Andrada Trif şi Roxana Rob, fapt ce l-a nemulţumit la culme pe Gheorghe Tadici. Partida CSM Cetate Devatrans – Oţelul Galaţi s-a încheiat la egalitate, scor 20 – 20, condiţii în care echipa noastră continuă să rămână pe locul IV, dar la un punct distanţă de locurile II şi III şi două puncte de liderul Oltchim Râmnicu Vâlcea.

HC Zalău – “U” Jolidon Cluj-Napoca 23 – 20 (11 – 11)
HC Zalău: Mirel Nichita, Mihaela Cheţa, Adina Mureşan – Georgiana Ciuciulete (7), Dana Băbeanu (4), Daniela Molfea (4), Andrada Trif (3), Valeria Beşe (2), Roxana Rob (1), Marian Cristoaica (1), Florina Å¢urcaş (1), Alina Czeczi, Crina Ailincăi, Ana Maria Şomoi, Florina Ciobanu şi Roxana Varga. Antrenor: Gheorghe Tadici

“U” Jolidon Cluj: Viktoria Petroczi, Viorica Şuba, Ana Măzărean – Florina Chintoan (6), Mihaela Ani Senocico (5), Adriana (Holhoş) Stoian (3), Mihaela Tivadar (2), Laura Oltean (1), Magda Paraschiv (2), Raluca Mihai (1), Andreea Tetean, Alina Å¢urcaş, Irina Ivan şi Clara Vădineanu. Antrenor: Gheorghe Covaciu

loading...
Loading...
3 Comments

3 Comments

 1. eu

  10 November 2011 at 18:25

  Ciuciulete e cea mai constanta jucatoare,pe langa cele 7goluri marcate a scos tot atatea lovituri de la 7m si cateva eliminari! ma bucur si pt Cheta care a avut o zi buna in poarta,pt Trif care a dat niste goluri imposibile si e cam singura care da randament din achizitiile din ultimii 3ani,Molfea a jucat iar bine in faza de atac! felicitari fetelor!

 2. suporter003

  14 November 2011 at 23:37

  pt eu ai dreptate singura cre da randament din cele aduse de d tadici in ultimi ani e nr 9 cred ca trif daca nu ma inselsi ea fiind folosita pe un post care este cam greu dar areusit sa i ia fata lui turcas cu toate ca ea este dreptace face senzatie cu golurile alea din unghiurile alea dificile dar sa speram ca d l tadiciva incerca sa o puna pe postul care i se potriveste extr st poate mai face niste victime in echipa (czeti carstoaica) care mi se pare s au crezut de neinlocuitsant de ale noastre de aici dar sory nu le vad prea bn ca mai vin si pustoaicele astea ce s la lotul nat de tineret aduse anul trecut siiiiiii>>>>>>

 3. AMSzMIcIixt

  3 January 2012 at 8:26

  Oh yeah, fuablous stuff there you!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL